Guilherme Miotto

De Braziliaanse choreograaf Guilherme Miotto ontwikkelde zijn eigen methode ‘Instinctive Performance’ welke sinds zes jaar wordt onderwezen aan de Fontys Dansacademie en de Toneelacademie Maastricht. Tevens geeft hij workshops bij o.a. Atelier de Paris, OperaEstate Festival, Edinburgh Festival.

Miotto is international onderscheiden voor zijn werk en ontving de Grand Prix of Kontrapunkt, de Magnolia Award (Szczecin, Polen) en de Best Film for Camera Rework Award van het Cinedans Film Festival. Hij maakte werk voor onder meer Dansgroep Amsterdam, Edinburgh Fringe Festival, Galerie Roodkapje (Rotterdam) en Fricties Festival (Hasselt).

UNPUNISHED, een samenwerking met Johhny Lloyd en Henk Bakker, ging in première tijdens het CaDance Festival 2013. Met het verrassende stuk Gefallen voor twee b-boys maakte hij grote indruk tijdens Voorjaarsontwaken2014 in Korzo. Tijdens CaDance 2015 ging Rise Up in première, een solo voor meervoudig breakdance kampioen Menno van Gorp. In februari 2015 ontving Guilherme de André Gingras Award, een aanmoedigingsprijs voor choreografen die artistiek risicovol en inventief buiten de gebaande paden durven te bewegen.

photo © Dans Brabant – Renate Beense