Lana Čoporda & Fanny Hagmeier

Lana Čoporda (Joegoslavië, 1990) is een performer/choreografe uit Rotterdam. Ze studeerde dans aan de ArtEZ dansacademie in Arnhem. Haar afstudeervoorstelling Take a closer look (2014) werd geselecteerd voor het ITS Festival 2014 en tourde mee met het Moving Futures festival 2015. Voor het Tweetakt festival maakte ze de voorstellingen Zusjes van Draaiplaneet (2015) en Draaiplaneet (2016). Haar nieuwste voorstelling ZOOM, Hestia and Sheela na gig ging in maart 2016 première.

Als maker vertrekt ze vanuit een gevoel voor ethiek en gaat ze op zoek naar de absurditeit in sociaal gedrag. Met haar werk vertaalt ze soms hedendaagse thema’s, op een toegankelijk manier en creëert ze een heel nieuw bewustzijn.

Fanny Hagmeier (Duitsland, 1988), is een beeldend kunstenaar woon- en werkzaam in Rotterdam. Haar werk baseert zich op extreme fysieke ervaringen. Ze is gefascineerd door de veelzijdigheid van het lichaam als het aankomt op het aanpassingsvermogen in veranderende omgevingen. In haar eerder werk deed ze langdurig onderzoek naar fysieke grenzen, fragiliteit en het zichtbaar maken van deze beperkingen. Haar films bevinden zich vaak op het snijvlak van video, dans en theater, wat vaak resulteert in video installaties of interactief werk op een podium.