25Feet

The100Hands

NB: Tijdens Moving Futures Editie Tilburg vindt deze voorstelling op 25 & 26 januari om 17.00 uur plaats in de DansBrabantDepenDance (Goudenregenstraat 15-07, Tilburg). We verzamelen om 16u45 in de entreehal van Theater De NWE Vorst om gezamenlijk naar de dependance te wandelen.

In hun 25 Feet nodigt The100Hands het publiek uit op de vloer. Met tape trekken ze lijnen. De afstanden daartussen zijn op antropologische grondslag vastgesteld en worden benoemd als publiek, sociaal, persoonlijk of intiem. Dan begint het spel.

Deze voorstelling maakt heel direct voelbaar hoe afstand en nabijheid frictie oproepen. Het bewegingsmateriaal, gebaseerd op uitvergrote dagelijkse handelingen, speelt hierin een belangrijke rol.

Sinds 2014 maken Jasper Džuki Jelen en Mojra Vogelnik Škerlj interactieve dansvoorstellingen op locatie en in het theater. Vanuit hun achtergrond in moderne dans, architectuur en martial arts ontwikkelden ze een fysiek, tactiel en acrobatisch dansvocabulaire dat zich sterk verhoudt tot de ruimte. Hun open en speelse houding nodigt uit om mee te spelen en onderdeel te worden van de voorstelling.

The100Hands reist langs internationale festivals, en boekte succes in België, Egypte, Zweden, Denemarken en Duitsland. Sinds afgelopen seizoen veroveren ze ook Nederland.

Voorstelling

Concept & Choreografie: Jasper Džuki Jelen en Mojra Vogelnik Škerlj
Dramaturgie: Moos van den Broek
Scenografie: Mojra Vogelnik Škerlj i.s.m. The100Hands
Tekst: Jasper Džuki Jelen i.s.m. The100Hands
Dans: Jade van den Hout, Jasper Džuki Jelen
Muziek: Mohamed Shafik
Productie: The100Hands, in coproductie met DansBrabant
Mede mogelijk door steun van: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Dancebase Edinburg (GB), Tugela85/Performing Arts Project, Het Huis Utrecht
Met dank aan: Bestuur Stichting The100Hands.