360° Communicating Dance

360° – Building Strategies for Communication in Contemporary Dance (BSCD) is een Europees project over communicatie over dans met verschillende (publieks)doelgroepen. In 2017 staan een vijftal werksessies gepland in de verschillende landen om de noodzakelijke informatie nodig  voor het communiceren over dans, samen te brengen in een online publicatie, een soort handboek.  In Rotterdam vindt de werksessie plaats bij Dansateliers en wel op 22, 23 en 24 februari. Er  wordt gewerkt aan het in kaart brengen van de meest cruciale vragen die gesteld moeten worden om de kern van een werk te vatten in woorden.

Op 23 februari, tijdens Moving Futures Festival vindt er een speciale werksessie plaats onder begeleiding van dramaturg Peggy Olislaegers. Verschillende choreografen en PR/communicatie medewerkers van verschillende dansgelieerde instellingen worden uitgenodigd om aan deze werksessie deel te nemen.

 

Dialoog

Moderator: Peggy Olislaegers

Dit project is een samenwerking tussen zes Europese partners: Centro per la Scena Contemporanea, Bassano Del Grappa (IT); La Briqueterie –  Centre de développement chorégraphique du Val-de-Marne (FR); Dance Ireland (IE); K3 – Zentrum fϋr Choreographie, Tanzplan (DE); Dansateliers (NL); Hrvatski institut za pokret i ples (HR) en loopt van  September 2016 tot en met December 2017.