Against the Wall – Paula Chaves

Against the Wall is een een performatieve ontsporing van het horizontale vlak met klim- en danstechnieken, video & geluid.

Waar de muur voor diverse media (canvas, billboard, politieke propaganda, grensaanduiding) indirect voor communicatie zorgt tussen burgers, dient zij ook als glijmiddel voor sociale (non)interactie. Het is een effectief medium voor solide machtsstructuren. In Against the Wall werken drie performers samen aan een systeem waarbij het publiek, als een menselijk scherm, tot interactie wordt uitgenodigd.

Duur: 15 min

 

De Colombiaanse choreografe Paula Chaves haalde haar diploma van de SNDO – school voor nieuwe dansontwikkeling- aan de Academie voor Dans en Theater in Amsterdam, de stad waar ze nu werkt als zelfstandig kunstenaar, activist en docent. In haar artistieke onderzoek gebruikt ze de kunst van het toe-eigenen en belichamen van populaire culturele esthetiek & technologie die zij doorweeft, onthult en/of aaneenschakelt met sociale kritiek, gender-studie & postkoloniale verhalen.

Performance

Choreographic Creation: Paula Chaves, Music creation: Nadia Bekkers, Video Creation: Winston Nanlohy