Against the Wall – Paula Chaves

Against the Wall is een een performatieve ontsporing van het horizontale vlak met klim- en danstechnieken, video & geluid.

Waar de muur voor diverse media (canvas, billboard, politieke propaganda, grensaanduiding) indirect voor communicatie zorgt tussen burgers, dient zij ook als glijmiddel voor sociale (non)interactie. Het is een effectief medium voor solide machtsstructuren. In Against the Wall werken drie performers samen aan een systeem waarbij het publiek, als een menselijk scherm, tot interactie wordt uitgenodigd.

Duration: 15 min

 

Performance

Paula Chaves is choreograaf, performer en docent in Amsterdam. Ze groeide op in Bogota en studeerde dans en circus (New York, Berlijn, Bogota) en choreografie (SNDO- Amsterdam).Haar werk is multi-disciplinair (theater, dans, circus en performance Art) met een sterke passie voor luchtacrobatiek (tissue, trapeze, elastiek, gordel en touw). Paula is mede-oprichter van Circus Blixem, een autonoom en mobiel circus collectief met wie ze de verticale dans opvoert alsmede circus workshops faciliteert.

 

Concept: Paula Chaves, Music Composition: Nadia Bekkers, Made Possible by: Amsterdam Fonds voor de Kunst, Cultuur Ondernemen, Dansmakers Amsterdam & Ateneu Popular 9 Barris – Barcelona