Cinedans exclusief filmprogramma

Als vaste partner van Moving Futures heeft Cinedans ook voor deze editie van het festival een speciaal dansfilm programma samengesteld. Het programma is gebaseerd op de verschillende thema’s en onderwerpen van de voorstellingen uit het festival. Kortere en langere films van verschillende choreografen en regisseurs.

Meereizende films

ZERO-G – Director: Jannis Lenz – Austria, Germany, 2016, 10′: Urban tracers bewegen zich vrijwel gewichtloos door de grote stad. Hun kijk op het leven wordt verwoord door poetry slammer Fatima Moumouni.

MULTIDENTITY – Director: Tycho Hupperets – Choreographer: Tycho Hupperets The Netherlands, 2015, 5′: Multidentity verkent op een speelse manier hoe onze identiteit bepaald wordt door kleding en beweging.

THE PERFORMER – Director: Michael Gugger – Choreographer: Amy Gardner – USA, 2017, 5’: In een krachtige dansvoorstelling  en point-cloud animaties wordt de nieuwsgierigheid van de menselijke geest verkent.

CARGO – Director: Jasmine Ellis – Choreographer: Jasmine Ellis – Germany, 2017, 4’: Vijf mensen in een goederenlift spelen een spel met de werkelijkheid. De camera is getuige. Deze one-shot dansfilm laat ons twijfelen aan de werkelijkheid van het  alledaagse leven.

BEATING – Director: Kari Sulc – Choreographer: Tereza Hradilkova – Czech Republic, 2014, 6’: Een observerende camera en ritmisch montagewerk maken van een doodgewone bokstraining een onverwacht dansritueel.

YOUR APPROVAL IS NOT ESSENTIAL – Director: Leen Michiels – Choreographer: Elena Kostić – The Netherlands, 2017, 12’: Een toevallige ontmoeting in de supermarkt brengt onvermoede passie naar boven. Een ode aan wat gebeurt als je je remmingen loslaat en de grillen van het leven omarmt.

Filmprogramma