Have I Been Here Before

Marie Goeminne

Alles valt in dans uit te drukken, maar in een thema over vergankelijkheid ligt nog een uitdaging. Terwijl wij steeds meer gericht zijn op het leven, onderhoudt de natuur haar eeuwige impuls van schepping en vernietiging. In de performance Have I Been Here Before van Marie Goeminne, is de nacht een voorbode van de dag en volgen uit- en inademing elkaar op. Samen met haar dansers waagt Marie een dans rondom de dood.

Met een sculpturale en minimalistische bewegingstaal, laten de dansers Maaike van de Westeringh, Anne-May de Lijser en Zoé Leduc zien dat de dood geen verblijf onder de grond is; het is een even intiem als krachtig verhaal dat verteld mag worden. Waar men niet over kan spreken, krijgt in deze organische montage van beweging, projectie (Eva Gjaltema) en geluid (Alberto Novello) alsnog een stem. Even feilbaar als onfeilbaar, het vergankelijke wordt in deze voorstelling een bondgenoot.

De voorstelling wordt afgesloten met Talking Talks, een nagesprek, geleid door Daphne Rieken en Lisa-Maria van Klaveren.

Voorstelling

Concept, choreografie Marie Goeminne i.s.m. de dansers Performance Maaike van de Westeringh, Anne-May de Lijser & Zoé Leduc Coproductie Artist Collective Kudde & Dansmakers Amsterdam  Artistiek advies Suzy Blok Lichtbeelden & fotografie Eva Gjaltema Geluidsontwerp Alberto Novello Techniek Raoul Baeten Video Liza Koifman & Tomas Overtoom Productie & tourmanagement Sanne Wichman / Dansmakers Amsterdam Acquisition Marjo van de Weerd Publiciteit Ruth Verraes / Dansmakers Amsterdam Nagesprek Daphne Rieken & Lisa-Maria van Klaveren Met steun van Amsterdam Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB, Gemeente Amsterdam, DansBrabant, SE.S.TA (Tsjechië) & Young Artfund Amsterdam. www.kudde.info