Malibu + DJ Candyboy

Malibu maakt slackerpop met hiphopinvloeden. De band doet denken aan vergeelde vakantiefoto’s uit de jaren ’60. Aan clips op TMF van rappers in een zwembad. Aan een Lamborghini die staat te verroesten in Tilburg Noord. Nederlandstalige teksten over mensen met goede bedoelingen, professoren, slackers, wolven, hippies en zielepieten. Malibu mixt bravoure met een laathetlekkerlos-mentaliteit. Hang die hangmat op, sla je kokosnoot stuk en geef je over. De zon schijnt, ook in de winter.

In mei 2016 is debuutalbum Malibu uitgekomen onder de vleugels van Bastaard Platen – het label van Mathijs Leeuwis en Jeroen Kant voor Nederlandstalige teksten die er wél toe doen.

Dirk/DJ Candyboy draait en predikt de betere Amerikaanse muziek. Gevoelde songs met een oorsprong, met teksten die ergens over gaan en muziek die je tegelijkertijd doet swingen en snikken. Voor iedereen met een gebroken hart in Giulio d’Anna’s voorstelling en in de zaal draait DJ Candyboy vanavond louter louterende breakup songs.

Muziek

Malibu is Twan van Bragt (zang/rap, toetsen), Gerrit Dragt (gitaar, zang), Berend Jan Ike (drums, zang), Martijn Zuidweg (basgitaar, trombone).

Foto DJ Candyboy op Food Soul Festival door Sven Signe den Hartogh (copyright).