Transitioning Performance

Connor Schumacher

Treed binnen in Transitioning Performance; een kleurrijke wereld van projecties,  muziek en beweging dat voelt als een futuristisch spiegelparadijs. In dit magische universum krijgt de toeschouwer het perspectief van de performer en wordt je langzaam losgeweekt van bestaande structuren, waardesystemen en denkpatronen.

De drie dansers staan continu met elkaar in verbinden en contact tijdens het dansen. Schumacher’s werk [Transitioning Performance] neemt u mee door een kleurrijke wereld en cheesy* muziek waarop de dansers serieus met elkaar dansen, maar wat zich af en toe ook ontpopt tot een parodie. Zodra de bel gaat en de muziek stopt gaan de dansers los en komt er een oerinstinct naar boven die ze tot het uiterste drijft […]Theaterparadijs lees meer

Transitioning Performance is een creatie van Connor Schumacher. Tijdens het Moving Futures festival nodigt hij de bezoekers uit om het work-in-progress te beleven alvorens het in première gaat tijdens het Motel Mozaïque Festival in Rotterdam.

Performance

Concept: Connor Schumacher
Performance: Christopher Tandy, Orla McCarthy, Nicolas Coutsier
Lichtontwerp, techniek: Edwin van Steenbergen
Dramaturgie: Maaike Schuurmans
Teaser: Hester Postma
Productie: Dansateliers
Mede mogelijk gemaakt door:
Fonds Podiumkunsten / Nieuwe Makersregeling
Prins Bernhard Cultuurfonds / Fonds Danceworks Rotterdam
Gemeente Rotterdam