5 vragen aan… Igor Vrebac

21 januari 2019

Dit voorjaar stellen wij aan de makers van Moving Futures vijf vragen. Igor Vrebac bijt de spits af, lees hier wat hij ons vertelde:

 

Wat is onmisbaar tijdens je werk?

”Muziek, beweging, zweet en een traan, humor en sexy zijn.”

Wat doe je het liefst na een lange dag werken?

”Naar de film gaan, vooral rare art-house films waar een draadje los zit in het hoofd van de schrijver en de regisseur. Omdat het een ander medium is, eentje waar je anoniemer bent als publiek, komen m’n gedachten op een heel ander spoor. Dat inspireert me uiteindelijk om theater vanuit de werkwijze van film te benaderen.”

Wat wil je het liefst aan mensen vertellen?

”Dat we complex zijn.”

Wat is jouw guilty pleasure?

”Thuis disco muziek opzetten en m’n booty shaken tot ik er bij neer val. Of betrapt wordt door m’n overburen: de Belastingdienst. Dan zwaai ik terug.”

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

”Ik kan niet in de toekomst kijken, maar waar ik wil zijn is op een plek waar het rustig en positief is, een plek in de natuur of in het buitenland. Het liefst die twee samen, in Canada of in het noorden van Zweden of zo.”

 

Igor Vrebac is te zien met zijn voorstelling Heroes in Groningen, Tilburg en Zwolle >>>

Daarnaast gaat hij in dialoog met hoogleraar Cultuur & Inclusiviteit Liedeke Plate (Radboud Universiteit)  tijdens het symposium over lichamelijkheid in perfomance en dans op 7 februari in Arnhem >>>