5 vragen aan… Joseph Simon

21 februari 2019

 

Klassiek ballet en urban dans. Voor sommigen zijn het twee verschillende werelden, maar choreograaf Joseph Simon voelt zich in allebei thuis. In Chameleon gaat hij op verkenningstocht door zijn eigen lijf en stelt daarbij de vraag: Kan ik een kameleon zijn?

 

Wat is onmisbaar in jouw werk?

”Bewegingsonderzoek, iets intellectueels en iets dat een
beetje funky is.”

Wat doe jij het liefste na een dag hard werken?

”Dan voel ik het liefst de tintelende bevrijding van mijn overbelaste zenuwstelsel, wanneer alle informatie door mijn lichaam beweegt en ik stil zit. En ik kook graag eten met een Japanse twist, samen met mijn beste vriendin.”

Wat wil jij mensen vertellen met jouw werk?

”Ik wil ze aanmoedigen om plezier te scheppen met de mogelijkheden die wij als mens bezitten om betekenis te creëren in deze wereld vol verwarring.”

Wat is je guilty pleasure?

”Matcha-thee zoetigheden en het maken van choreografieën met een licht commerciële twist.”

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
”Gegrond in mijn lichaam.”

 

Chameleon ging in première op 20 februari in Rotterdam. Klik hier voor alle speeldata en tickets.