5 vragen aan… Keren Rosenberg

7 maart 2019

5 vragen voor alle Moving Futures makers. Vandaag vragen wij Keren Rosenberg het hemd van het lijf.

Foto: Emotional Porn: Exhibition of the Self © Alwin Poiana

 

 

Wat is onmisbaar tijdens jouw werk?

”Mijn g-string ☺”

 

Wat doe jij het liefst na een lange dag werken?

”Veel dingen, maar wat ik het liefste doe is om  slow-motion en “on-goingness” en “verlenging” te ervaren: heel langzaam fietsen, luisteren naar evangelische muziek, het universum zien bewegen terwijl ik er naar toe beweeg.

Iets anders wat ik heel fijn vind is de muziek voluit zetten als ik thuis kom en nog meer te dansen, om energie kwijt te raken door te headbangen totdat de buren komen klagen en ik de muziek zachter moet zetten.

Maar ook houd ik ervan om iets compleet anders te doen, mezelf in een compleet nieuwe situatie te plaatsen,  mijn zintuigen te verwarren en zo veel vibraties te creëren dat het me op mijn kop zet waardoor ik de dag vergeet en ik alleen nog maar in het nu ben.”

 

Wat wil jij aan mensen vertellen?

”Eigenlijk precies dat: de energie die we in ons dragen, hoe we – wanneer we samen in een ruimte zijn – met elkaar communiceren. Hoe we de transparante materie die we energie noemen uitdragen. Dus als je het mij vraagt is het een eindeloze reflectie: we zijn eindeloze reflecties van elkaar. Het gaat allemaal om connectie: om het ervaren van mooie intense momenten samen – of juist helemaal niet, dat is ook prima, want ik vind het ook goed en interessant wanneer mensen mijn werk niet mooi vinden.

Dus het gaat eigenlijk om een ontmaskering: een ontmaskering en de manier van performen, de gedragingen die ik moet installeren om te ontmaskeren.”

 

Wat is jouw guilty pleasure?

”Ik voel geen schaamte voor mijn plezier, waarom zou ik me daarvoor schamen? Ik schaam me niet voor mijn plezier. Maar als je het vraagt in relatie tot de zorg voor mijn lichaam of zo iets dan is het chocola, maar daar schaam ik me niet voor. En ik hou ook heel erg van Eurovisie, en glitter, en drag queens en ik wil er zelf 1 zijn.”

 

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

”Over 5 jaar ben ik 40 en ik hoop met mijn hele hart dat ik dan nog steeds verliefd ben op bewegen en dansen en het creëren van universums met en door mijn lichaam en contact maken met mensen door dans.”

 

 

Keren treedt met haar performance Emotional Porn: Exhibition of the Self nog op 13 maart in Theater Kikker in Utrecht op en op 2 mei in het Korzo theater in Den Haag.

Keren en Charlie Prince gaan met hun nieuwe voorstelling Not On This Earth in premieère in Amsterdam op 22 mei. >>>