AFGELAST Dag 4 Amsterdam: Show Me

Van  10 t/m 13 juni beleef je het universum van dans bij Dansmakers Amsterdam en Theater Bellevue met dagelijks een interactief en veelzijdig Moving Futures festivalprogramma.

Wees van harte welkom om 17:00 bij Studio Ite (ingang via Eerste Helmerstraat 102 ½, begane grond B008), voor een fysieke gezelschapsspel. The100Hands, Jasper Džuki Jelen en Mojra Vogelnik Škerlj, brengen de dansperformance Show Me. Ieders aanwezigheid en keuzes worden onderdeel van dit spel waarin sluimerende sociale codes zichtbaar worden en aanleiding zijn voor een goed gesprek.

 

Sluit erna aan bij de openlucht dansvoorstelling, gedanst door dansstudenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in een choreografie van Keren Rosenberg. Koop ook alvast je kaartje voor het avondprogramma bij Theater Bellevue met voorstellingen van Joseph Simon, Anton van der Sluis, Anne Marie Van (Aerowaves Twenty20) en Moreno Perna & DJ.

 

AFGELAST Dag 3 Rotterdam: Dance Before You Go

Train een levendig lichaam en geest vol bewegingsvrijheid! Dans is een van de meest vruchtbare activiteiten waarmee je oefent hoe mens te zijn. Van opera tot techno, van het individuele tot het sociale; laten we dans gebruiken om ons te oefenen in het zijn van mensen.

In deze movement sessie met danskunstenaar Connor Schumacher, maak je kennis met het high intensity metafoor dat hij heeft ontwikkeld gebaseerd op onderzoek uit de cognitiewetenschap, taalkunde, de ravecultuur en vooruitstrevende ideeën over beweging.

AFGELAST Dag 1 Arnhem: Symposium post/human in performance

In dit praktijkgerichte symposium, op woensdag 25 maart in Theater a/d Rijn, onderzoeken we met beeldend kunstenaar Dries Verhoeven en hoogleraar theaterstudies Maaike Bleeker de invloed van posthumanisme, cyborgs en robots op performance. Wat is de waarde van het menselijk lichaam op het podium en in het publiek in deze tijd? Welke rol zullen robots en cyborgs in het theater spelen? Wat is de toekomst van een performance als de mens zichzelf overstijgt?

Meer info & aanmelden

AFGELAST Dag 2 Rotterdam: Dance Before You Go: Progress Is Moving!

Na zoveel dans wil je natuurlijk niets anders dan zelf bewegen! Connor Schumacher neemt je mee in een work-out waarin we oefenen wat het is om mens te zijn.  Movement is progress, wees erbij!

AFGELAST Dag 2 Rotterdam: I Still Remain X – Judith Clijsters & Patrick Housen

Aanvang: 15:00 uur en 17:00 uur
Locatie: Pauluskerk

Met een knipoog naar de wereld van games, gaan componist/muzikant Patrick Housen en danseres/ choreograaf Judith Clijsters de strijd aan met hun demonen. Verwikkeld in hun eigen discipline, universum en patronen, is het de uitdaging elkaar te vinden. Te midden van een wereld waar tegenstellingen steeds groter worden, zoekt I Still Remain X naar tolerantie en verbinding.

Deze voorstelling is een onderdompelende trip in de kracht van het samenzijn. Een ode aan de verbondenheid die middels dans en muziek rechtstreeks het hart aanspreekt. Een visueel en auditief spektakel dat mikt op een feel good gevoel.

Over de locatie: De Pauluskerk in Rotterdam is een veilige plek voor mensen in nood. Dagelijks opent het centrum zijn deuren voor iedereen die dit nodig heeft. Tijdens Moving Futures ontmoeten het publiek van het festival en de bezoekers van de Pauluskerk elkaar.

Ook te zien I Still Remain X is onderdeel van het Moving Futures Festival. Vervolg je bezoek in Theater Rotterdam Schouwburg, waar je om 19.30 uur terecht kunt voor voorstellingen van onder andere Andreas Hannes en Marta & Kim.

AFGELAST Dag 2 Groningen: RE: Born / Neptune / Ballet Russe / As Much As It Is Worth

Van  16 t/m 17 mei beleef je het universum van dans in Grand Theatre met dagelijks een interactief en veelzijdig Moving Futures festivalprogramma.

 

Zo 17.05, Grand Theatre
—————————————-
RE: Born & lezing – Annemijn Rijk
Neptune – Lois Alexander
Ballet Russe – Joseph Simon
As Much As It Is Worth – Marta & Kim
—————————————-

AFGELAST Dag 1 Groningen: Mind the Body / Tremble

Van  16 t/m 17 mei beleef je het universum van dans in Grand Theatre met dagelijks een interactief en veelzijdig Moving Futures festivalprogramma.

 

Za 16.05, Grand Theatre
—————————————-
Mind the Body – Anton van der Sluis
Tremble – Andreas Hannes
Lokale maker – to be announced
—————————————-

AFGELAST Dag 2 Utrecht: see me notice you

Van  28 t/m 29 april beleef je het universum van dans in Theater Kikker met dagelijks een interactief en veelzijdig Moving Futures festivalprogramma.

Vooraf aan het festivalprogramma wijzen de Arnhemse Meisjes in de pop-up voorstelling see me notice you naar de nood aan fysiek contact in onze  24/7-online wereld. De voorstelling is gratis te bezoeken vanaf 19:15 op de Ganzenmarkt. Na afloop kun je meteen door naar Theater Kikker voor het vervolg van het festivalprogramma met onder meer werk van de vrouwelijke makers Lois Alexander & Sigrid Stigsdatter.

AFGELAST Dag 3 Nijmegen: Verlaten Vrouwen / Neptune / I Still Remain X

De laatste dag van Moving Futures in Nijmegen is zeker niet de minste: maar liefst drie performances op één avond. In een schitterende scenografie van Nina Kay, omringd door smeltende ijsblokken, onderzoekt Lois Alexander in Neptune de sociale structuren die door de geschiedenis heen de vrouwen van kleur hebben beïnvloed. De Arnhemse Meisjes nemen je met Verlaten Vrouwen buiten op het plein mee door het hele spectrum van vrouw-zijn. En met een knipoog naar de wereld van games, gaan componist en muzikant Patrick Housen en danseres en choreograaf Judith Clijsters de strijd aan met hun demonen in I Still Remain X.

Natuurlijk heb je deze avond de kans de makers te ontmoeten, dansfilms te kijken en nog meer… Informatie over het contextprogramma volgt.

AFGELAST Dag 2 Nijmegen: Ballet Russe / Moving Sounds / As Much As It Is Worth

Op de tweede avond van Moving Futures in LUX Nijmegen zie je Ballet Russe van dansmaker Joseph Simon, een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. Urban danser en dansmaker Ruben Chi verenigt in Moving Sounds zijn ritme met drie anderen in een dynamische muzikale performance met invloeden uit de hiphop en funk. We sluiten de avond af met een licht dessert van Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter. Zij brengen As Much As It Is Worth, een gevoelig duet op het snijvlak van circus en dans.

Natuurlijk heb je deze avond de kans de makers te ontmoeten, dansfilms te kijken en nog meer… Informatie over het contextprogramma volgt.

AFGELAST Dag 1 Nijmegen: Tremble / Mind the Body

Op donderdag 7 mei opent Moving Futures Festival in Nijmegen met het energieke Tremble van Andreas Hannes: een eindeloos huppelen in een reis zonder bestemming. Mind the Body is een speelse, humorvolle fysieke solovoorstelling van mimer/performer Anton van der Sluis over de scheiding en de verbinding tussen het hoofd en het lichaam. Wat is een lichaam zonder een hoofd om het te sturen?

Natuurlijk heb je deze avond de kans de makers te ontmoeten, dansfilms te kijken en nog meer… Informatie over het contextprogramma volgt.

AFGELAST Dag 3 Arnhem: Mind the Body / I Still Remain / Cold Hawaii

Op de laatste dag van Moving Futures in Arnhem zie je in Theater a/d Rijn drie performances. Anton van der Sluis (De Nieuwe Oost) brengt met Mind the Body een speelse, humorvolle fysieke zoektocht van een man tussen zijn hoofd en lichaam. Met een knipoog naar de wereld van games, gaan componist en muzikant Patrick Housen en danseres en choreograaf Judith Clijsters de strijd aan met hun demonen in I Still Remain X. In Cold Hawaii legt Sigrid Stigsdatter tekst, beweging en muziek over elkaar heen, op zoek naar de plekken waar ze elkaar kruisen en ontmoeten.

Informatie over het contextprogramma volgt binnenkort.

AFGELAST Dag 2 Arnhem: Premièredag met Ruben Chi & Arnhemse Meisjes

Op donderdag 26 maart beleef je drie premières op één avond tijdens het festival in Theater a/d Rijn. Urban dansmaker Ruben Chi verbindt werelden met zijn muzikale dansreis Moving Sounds én de Arnhemse Meisjes nemen je mee in kracht, kwetsbaarheid en vrouw-zijn in hun nieuwste locatievoorstelling Verlaten Vrouwen. Ook gaat de korte film van Ruben Chi, die hij met zijn broer maakte tijdens een reis in Beijing, op deze avond in première. In deze film Building Bridges gaat hij op zoek gaat naar zijn Chinese roots. Zo’n premièredag sluiten we natuurlijk af met een party.

Informatie over het contextprogramma volgt binnenkort.

AFGELAST Dag 1 Arnhem: Neptune / Ballet Russe / As Much As It Is Worth

De eerste avond openen we het festival in Stadstheater Arnhem met een choreografie van Lois Alexander. In een schitterende scenografie van Nina Kay, omringd door smeltende ijsblokken, onderzoekt Lois de sociale structuren die door de geschiedenis heen de vrouwen van kleur hebben beïnvloed. Daarnaast zie je Ballet Russe van dansmaker Joseph Simon, een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. We sluiten de avond af met een licht dessert van Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter. Zij brengen As Much As It Is Worth, een gevoelig duet op het snijvlak van circus en dans.

Eerder op de dag vindt een symposium plaats met beeldend kunstenaar Dries Verhoeven en hoogleraar theaterstudies Maaike Bleeker over de invloed van posthumanisme, cyborgs en robots op performance. Lees meer.

Contextprogramma:
Laat je verder inspireren door een pop-up performance van Nona Siepmann, dansfilms en verwerk je ervaringen in een Gesamtkunstwerk in de foyer (via Dansplein). Meer informatie over het contextprogramma volgt binnenkort.

AFGELAST Dag 4 Amsterdam: Ballet Russe / Mind the Body / Cellule / Aura&DJ

Van  10 t/m 13 juni beleef je het universum van dans bij Dansmakers Amsterdam en Theater Bellevue met dagelijks een interactief en veelzijdig Moving Futures festivalprogramma.

Deze allerlaatste Moving Futures dag op 13 juni in Theater Bellevue, wordt een waar hoogtepunt. In vier performances word je meegenomen langs een cross-over van stijlen als hedendaagse dans, ballet, Urban Dance, Krump en Techno. Joseph Simon keert terug naar de controversiële Ballet Russe van het exotisch Parijs en provoceert andermaal met klassieke ballet 3.0. Anton van der Sluis maakt in Mind the Body speels de scheiding zichtbaar tussen het dwingende brein en het intuïtieve lichaam.De androgyne Franse danseres en choreografe Anne-Marie Van en haar avatar Nach nodigt je uit voor een caleidoscopische metamorfose. Cellule is onderdeel van de AerowavesTopTwenty. Tot slot zet Moreno Perna zet de toon voor een afsluitend feestje met zijn opzwepende techno dance uit AURA en live DJ set.

 

Vooraf aan het avondprogramma kun je aansluiten bij de openlucht dansvoorstelling, gedanst door dansstudenten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in een choreografie van Keren Rosenberg. Daarenboven brengt The100Hands om 17:00 in Studio Ite in de Eerste Helmerstraat 102 ½ het fysieke gezelschapsspel Show Me.

AFGELAST Dag 3 Amsterdam: Not on this Earth – The Void of Longing / Cold Hawaii

Van  10 t/m 13 juni beleef je het universum van dans bij Dansmakers Amsterdam en Theater Bellevue met dagelijks een interactief en veelzijdig Moving Futures festivalprogramma.

De grens tussen lichaam en omgeving is flinterdun. Op vrijdag 12 juni ervaar je in twee voorstellingen in Theater Bellevue hoe fysiek het lichaam omgaat met intense emoties. Keren Rosenberg brengt met Not on this Earth – The Void of Longing een gebed voor de vrijheid van de sociale beperkingen van geslacht, nationaliteit, kleur en religie. In de muzikale solo Cold Hawaii legt Sigrid Stigsdatter tekst, beweging en muziek over elkaar heen, op zoek naar de plekken waar ze elkaar kruisen en ontmoeten. En nestel je in de filmhoek voor een selectie aan dansfilms uit de collectie van Cinedans.

AFGELAST Dag 2 Amsterdam: As Much As It Is Worth / I STILL REMAIN X / Neptune

Van  10 t/m 13 juni beleef je het universum van dans bij Dansmakers Amsterdam en Theater Bellevue met dagelijks een interactief en veelzijdig Moving Futures festivalprogramma.

Donderdag 11 juni laten de makers met dans en muziek hun stem horen over voorrecht, ongelijkheid en verbondenheid. Circus en dans bij het Rotterdamse duo Marta&Kim. Zij brengen in As Much As It Is Worth een gevoelig duet waar twee ongelijke lichamen zoeken naar balans. Componist en muzikant Patrick Housen en danseres en choreograaf Judith Clijsters gaan in het muzikaal duet I STILL REMAIN X de strijd aan met hun demonen. Feel good met een knipoog naar de wereld van games. En omringd door smeltende ijsblokken, in een schitterende scenografie van Nina Kay, onderzoekt Lois Alexander in Neptune de sociale structuren die door de geschiedenis heen de vrouwen van kleur hebben beïnvloed. Laat je verrassen door korte dansacts in een choreografie van Brecht Louwerens. Of nestel je neer in de filmhoek met een selectie dansfilms van Cinedans.

AFGELAST Dag 1 Amsterdam: see me notice you / Moving Sounds / AlShe/Me (Aerowaves Twenty20)

Van  10 t/m 13 juni beleef je het universum van dans bij Dansmakers Amsterdam en Theater Bellevue met dagelijks een interactief en veelzijdig Moving Futures festivalprogramma.

 Op woensdag 10 juni openen we Moving Futures in de hoofdstad feestelijk bij Dansmakers Amsterdam met de pop-up performance  see me notice you van de Arnhemse Meisjes. Het festivalprogramma verenigt hiphop en hedendaagse dans. In Moving Sounds van de internationaal bekende Urban danser Ruben Chi, maken vier dansers een reis door verschillende muziekgenres, herinneringen en gevoelens. Linda Hayford (FR, 1989) ontwikkelde AlShe/Me met een cross-over van Funk, Hip Hop & House en werd daarmee geselecteerd voor Aerowaves Twenty20. Ontmoet de makers na afloop.

AFGELAST Dag 3 Den Haag: Ballet Russe | Re:Born | Not on this Earth – The Void of Longing

Zie hoe een eigenzinnige generatie danskunstenaars de grenzen van dans moeiteloos oprekt. Het reizende Moving Futures Festival strijkt dit jaar voor de tweede keer neer in Den Haag.  Drie dagen lang maak je kennis met een nieuwe generatie danskunstenaars.  

Om 19:30 uur zie je Ballet Russe van Joseph Simon in de Grote Zaal, een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. Geïnspireerd door het Ballets Russes dat een eeuw geleden met haar exotische flair Parijs op zijn kop zette, onderzoekt Joseph in dit werk opnieuw de aantrekkingskracht van het exotische.

Aansluitend is de dansfilm Re:Born van Annemijn Rijk te zien. Hoe ga je verder als het leven je koud op je dak valt? Hoe sta je op als je niet weet hoe je lichaam bij elkaar te rapen? Re:Born gaat over een kracht die gevonden moet worden en die gevoeld moet worden in iedere vezel, de kracht die nodig is om (weer) op te staan.

Om 20:45 uur is Not on this Earth – The Void of Longing van Keren Rosenberg te zien in de Grote Zaal. Als we de mogelijkheid zouden krijgen om een nieuwe ruimte te creëren op basis van alles wat we weten, wat voor soort ruimte zal het dan zijn? Ga mee op een fysieke en spirituele reis die het lichaam terug in de tijd brengt – naar zijn wortels. Het is een gebed voor vrijheid van de sociale beperkingen van geslacht, nationaliteit, kleur en religie.

Battle mee!
Om 21:30 uur gaat getalenteerde danser Aleysia Dobysh e.a. de strijd aan in de Kleine Zaal. House, hiphop en vele andere (mixen van) stijlen clashen en vormen zo een explosie van dans. Kom kijken of doe mee!

DanceTalk
Sluit  aan bij een van de Dancetalks! Een geoefende moderator neemt je bij de hand.  Voor je het weet zit je in een geanimeerd gesprek met de choreograaf en heb je woorden gegeven aan je ervaring.

Dansfilms in Club Korzo
Dans van nu laat het achterste van zijn tong zien, is onbegrensd en tomeloos verrassend. Steeds meer makers verkennen de grenzen van het toneel en breiden hun universum uit naar het scherm. Samen met Cinedans selecteerde Moving Futures een aantal  korte dansfilms van makers uit binnen- en buitenland die je niet mag missen. Ze voegen nieuwe dimensies toe aan de beleving van dans. We lieten ons bij onze keuze leiden door thema’s van de voorstellingen.

AFGELAST Dag 2 Den Haag: Neptune / Tremble

Zie hoe een eigenzinnige generatie danskunstenaars de grenzen van dans moeiteloos oprekt. Het reizende Moving Futures Festival strijkt dit jaar voor de tweede keer neer in Den Haag.  Drie dagen lang maak je kennis met een nieuwe generatie danskunstenaars.  

Het programma start om 19:30 uur in de Kleine Zaal met de voorstelling Neptune van Loïs Alexander. Wat kan water ons leren over verandering, over het loslaten van oude systemen? In een fysieke, visuele dansvoorstelling toont Alexander hoe water – vloeibaar, gasvormig of als ijs, altijd in transitie is.

Om 20:30 uur zie je Tremble van Andreas Hannes in de Grote Zaal. In Tremble begint een groep dansers aan een reis zonder bestemming. Ze bewegen in geometrische patronen over het podium, vallen in en uit het ritme. Met de aanhoudende cadans en de originele muziek van componist Rival Consoles belicht Tremble een ruimte die in transit is.

DanceTalk
Sluit  na afloop aan bij een Dancetalk! Een geoefende moderator neemt je bij de hand.  Voor je het weet zit je in een geanimeerd gesprek met de choreograaf en heb je woorden gegeven aan je ervaring.

Dansfilms in Club Korzo
Dans van nu laat het achterste van zijn tong zien, is onbegrensd en tomeloos verrassend. Steeds meer makers verkennen de grenzen van het toneel en breiden hun universum uit naar het scherm. Samen met Cinedans selecteerde Moving Futures een aantal  korte dansfilms van makers uit binnen- en buitenland die je niet mag missen. Ze voegen nieuwe dimensies toe aan de beleving van dans. We lieten ons bij onze keuze leiden door thema’s die spelen in de voorstellingen.

AFGELAST Dag 1 Den Haag: See Me Notice You / Mind the Body / Cold Hawaii

Zie hoe een eigenzinnige generatie danskunstenaars de grenzen van dans moeiteloos oprekt. Het reizende Moving Futures Festival strijkt dit jaar voor de tweede keer neer in Den Haag.  Drie dagen lang maak je kennis met een nieuwe generatie danskunstenaars.  

Om 19:30 uur toont danscollectief de Arnhemse Meisjes  See Me Notice You in de foyer, over het verlangen naar fysiek contact in een samenleving die 24/7 online en bereikbaar is. Via dans en muziek maken de Arnhemse Meisjes en performer en muzikante Rosine Langbroek gedurfd en ongedwongen offline-contact.

Om 20:00 uur zie je in de Grote Zaal de speelse, humoristische solo Mind the Body van mimer/performer Anton van der Sluis, over de scheiding en de verbinding tussen het hoofd en het lichaam. Wat is een lichaam zonder een hoofd om het te sturen?

Om 21:00 uur zie je in de Grote Zaal Cold Hawaii van Sigrid Stigsdatter Mathiassen.  Sigrid legt tekst, beweging en muziek over elkaar heen, op zoek naar de plekken waar ze elkaar kruisen en ontmoeten. Hoe worden ze hetzelfde, maar blijven ze toch ook verschillend? Met elkaar verweven vormen ze een lichaamslandschap, dat met een gebroken hart trillingen de wereld instuurt, zoekend naar rust en plezier.

DanceTalk
Sluit  aan bij een van de Dancetalks! Een geoefende moderator neemt je bij de hand.  Voor je het weet zit je in een geanimeerd gesprek met de choreograaf en heb je woorden gegeven aan je ervaring.

Dansfilms in Club Korzo
Dans van nu laat het achterste van zijn tong zien, is onbegrensd en tomeloos verrassend. Steeds meer makers verkennen de grenzen van het toneel en breiden hun universum uit naar het scherm. Samen met Cinedans selecteerde Moving Futures een aantal  korte dansfilms van makers uit binnen- en buitenland die je niet mag missen. Ze voegen nieuwe dimensies toe aan de beleving van dans. We lieten ons bij onze keuze leiden door thema’s die spelen in de reizende voorstellingen.

AFGELAST Dag 3 Rotterdam: Re:Born / Mind the Body / Ballet Russe

Aanvang: 15:30 uur
Locatie: Haltheater en Krijn Boon Studio

Ontdek een nieuwe generatie choreografen tijdens Moving Futures Festival! Op de derde en laatste dag van de Rotterdamse editie zie je een spannend en gevarieerd programma met film, humor en een transformatie van klassiek ballet. Als afsluiter dansen we onder begeleiding van choreograaf Connor Schumacher samen het festival uit!

We starten om 15:30 uur in het Haltheater met een lecture performance. In deze korte lecture performance zetten choreografe Annemijn Rijk en danseres Nicole van den Berg aan de hand van fysieke voorbeelden de choreografie van de film Re:Born uiteen. De makers nemen je mee door de gemaakte keuzes in het creatieproces vanaf het allereerste concept tot aan de uiteindelijke film. Hoe laat een dansmaker zijn publiek kijken naar een lichaam? Welke invloed heeft film op de benadering van dans?

Na de lecture performance vervolgen we het programma met twee voorstellingen en een dansfilm in de Krijn Boon Studio.

Mind the body – Anton van der Sluis
Mind the Body is een speelse, humorvolle fysieke solovoorstelling van mimer/performer Anton van der Sluis over de scheiding en de verbinding tussen het hoofd en het lichaam. Wat is een lichaam zonder een hoofd om het te sturen?

Dansfilm: Re:born
Hoe kom je overeind als je zo hard het leven in geworpen bent? Hoe ga je verder als het leven je koud op je dak valt? Hoe sta je op als je niet weet hoe je lichaam bij elkaar te rapen? De dansfilm Re:Born van Annemijn Rijk gaat over een kracht die gevonden moet worden en die gevoeld moet worden in iedere vezel, de kracht die nodig is om (weer) op te staan.

Ballet Russe – Joseph Simon
Joseph Simon (1989) is een associate choreographer bij Dansateliers. Ballet Russe is een nieuw hoofdstuk in zijn serie Ballet Fantasies, waarin hij onderzoekt of en hoe hij het klassieke ballet kan transformeren en mee kan laten gaan met de tijdsgeest.

Dance before you go!
Na zoveel dans wil je natuurlijk niets anders dan zelf bewegen! Connor Schumacher neemt je mee in een work-out waarin we oefenen wat het is om mens te zijn.  Movement is progress, wees erbij!
17:30h – Haltheater

AFGELAST Dag 2 Rotterdam: See Me Notice You /As Much As It Is Worth / Neptune

Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Foyer, Krijn Boon Studio

Ontdek een nieuwe generatie choreografen en bezoek See Me Notice You van de Arnhemse Meisjes, Neptune van choreograaf Lois Alexander en As Much As It Is Worth van Marta & Kim tijdens de tweede dag van het Moving Futures Festival. Bezoek ook het nagesprek na afloop!

Om 20:30 uur toont danscollectief de Arnhemse Meisjes  See Me Notice You in de foyer, over het verlangen naar fysiek contact in een samenleving die 24/7 online en bereikbaar is. Via dans en muziek maken de Arnhemse Meisjes en performer en muzikante Rosine Langbroek gedurfd en ongedwongen offline-contact.

We gaan verder in de Krijn Boon Studio met Neptune van Lois Alexander en As Much As It Is Worth van Marta & Kim.

Wat kan water ons leren over verandering, over het loslaten van oude systemen? In de fysieke, visuele dansvoorstelling Neptune toont Alexander hoe water – vloeibaar, gasvormig of juist als ijs, altijd in transitie is.

In As Much As It Is Worth van Marta & Kim zien we twee performers, een danser en een circusartiest, die zich in een ongelijke situatie bevinden. Een gevoelig duet tussen twee ongelijke lichamen over het subtiele en genuanceerde van het moment waarop alles in balans lijkt te zijn.

Dancetalk
Sluit  na afloop aan bij Dancetalk! Een geoefende moderator neemt je bij de hand.  Voor je het weet zit je in een geanimeerd gesprek met de choreograaf en heb je woorden gegeven aan je ervaring.

Dance before you go
Dans vanaf 22:15 uur mee met Connor Schumacher in het Haltheater! Doe mee met de workout waarin we oefenen wat het is om mens te zijn. Movement is progress, wees erbij!

Ook te zien Dit programma is onderdeel van Moving Futures Festival, dat drie dagen lang Rotterdam in beweging zet met hedendaagse dans van jonge choreografen. Bezoek om 19.30 uur vandaag ook Tremble van Andreas Hannes in de Kleine Zaal of één van de andere voorstellingen.

AFGELAST Dag 2 Rotterdam: Tremble – Andreas Hannes

Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Kleine Zaal

Andreas Hannes vervolgt zijn werk met huppelen als uitgangspunt. In Tremble begint een groep dansers aan een reis zonder bestemming. Ze bewegen in geometrische patronen over het podium, vallen in en uit het ritme. Met de aanhoudende cadans en de originele muziek van componist Rival Consoles belicht Tremble een ruimte die in transit is. Je wordt meegezogen in de flow van de huppelaars en ondergaat een roadtrip waarin je herinneringen en inspiraties  zich verweven.

Ook te zien Dit programma is onderdeel van Moving Futures Festival, dat drie dagen lang Rotterdam in beweging zet met hedendaagse dans van jonge choreografen. Bezoek om 20.30u vandaag ook de pop-upvoorstelling van De Arnhemse Meisjes in de foyer en om 21.00 uur de voorstellingen van Lois Alexander en Marta & Kim in de Krijn Boon Studio.

AFGELAST Dag 2 Rotterdam: I Still Remain – Judith Clijsters & Patrick Housen

Aanvang: 15:00 uur en 16:30 uur
Locatie: Pauluskerk

Met een knipoog naar de wereld van games, gaan componist/muzikant Patrick Housen en danseres/ choreograaf Judith Clijsters de strijd aan met hun demonen. Verwikkeld in hun eigen discipline, universum en patronen, is het de uitdaging elkaar te vinden. Te midden van een wereld waar tegenstellingen steeds groter worden, zoekt I Still Remain naar tolerantie en verbinding.

Deze voorstelling is een onderdompelende trip in de kracht van het samenzijn. Een ode aan de verbondenheid die middels dans en muziek rechtstreeks het hart aanspreekt. Een visueel en auditief spektakel dat mikt op een feel good gevoel.

Over de locatie: De Pauluskerk in Rotterdam is een veilige plek voor mensen in nood. Dagelijks opent het centrum zijn deuren voor iedereen die dit nodig heeft. Tijdens Moving Futures ontmoeten het publiek van het festival en de bezoekers van de Pauluskerk elkaar.

Ook te zien I Still Remain is onderdeel van het Moving Futures Festival. Vervolg je bezoek in Theater Rotterdam Schouwburg, waar je om 19.30 uur terecht kunt voor voorstellingen van onder andere Andreas Hannes en Marta & Kim.

AFGELAST Dag 2 Breda: Re:Born / I STILL REMAIN X / Not on this Earth / STRANGER

Op dag 2 in beeldstad Breda bijzondere aandacht voor film(installatie) in een lecture performance van Annemijn Rijk rondom haar nieuwe dansfilm en in het werk van Karel Tuytschaever die dans, film en installatiekunst verbindt. Judith Clijsters maakte vorig jaar al indruk met haar bezwerende solo en keert nu terug voor een speels duet met componist/muzikant Patrick Housen. Keren Rosenbergs’ Not on this Earth – The Void of Longing is een fysieke en spirituele reis die het lichaam terug in de tijd wil brengen – naar zijn wortels, naar zijn essentiële vorm: grenzeloos en zuiver.

AFGELAST Dag 1 Rotterdam: Premièreprogramma: Cold Hawaii / Loser

Aanvang: 21:00
Locatie: Krijn Boon Studio

De premières Cold Hawaii van Sigrid Stigsdatter Mathiassen en Loser van OSA+MUJIKA vormen het resultaat van een uitwisselingsproject tussen Dansateliers in Rotterdam en kunstencentrum Azkuna Zentroa in Bilbao (Spanje). Ze zijn onderdeel van het premièreprogramma van Moving Futures Festival.

In Cold Hawaii legt Sigrid Stigsdatter Mathiassen tekst, beweging en muziek over elkaar heen, op zoek naar de plekken waar ze elkaar kruisen en ontmoeten. Hoe worden ze hetzelfde, maar blijven ze toch ook verschillend? Met elkaar verweven vormen ze een lichaamslandschap, dat met een gebroken hart trillingen de wereld instuurt, zoekend naar rust en plezier.

Loser van OSA+MUJIKA gaat over de voortdurende behoefte om een perfect leven te tonen en daarmee een eindeloze leegte op te vullen. Over de bekritiseerde, soms benijde generatie millennials, die een diepe ongelukkigheid verbergt. Hoe ga je om met een gat dat je nooit kunt vullen?

Tussendoor zie je het korte duet As Much As It Is Worth van Marta & Kim, waarin twee performers, een circusartiest en een danser, zich in een ongelijke situatie bevinden.

Na afloop ben je uitgenodigd om met de choreografen uit het festival te proosten en in gesprek te gaan over de voorstellingen.

Ook te zien Om 19:30 uur begint het programma in het Haltheater, waar je Show Me van The 100Hands kunt aanschouwen en beleven.

AFGELAST Dag 1 Breda: Tremble / STRANGER

In beeldstad Breda bijzondere aandacht voor film(installatie) met de voorstelling + installatie van Karel Tuytschaever waarin dans en film worden verbonden en een ode aan het mannelijk lichaam wordt gebracht. Voorafgaand zien we Tremble van Andreas Hannes die je in deze vierkoppige huppel cadans meeneemt op een reis door het oneindige.

AFGELAST Dag 1 Rotterdam: Show Me – The 100Hands

Aanvang: 19:30
Locatie: Haltheater

Show me is een dansperformance, een oefening in zien, een reflectie op jezelf blootgeven, een spel met fictie en werkelijkheid, een talkshow waar iedereen te gast is.

Samen met het publiek tasten drie performers de do’s en don’ts rond ‘kijken, laten zien en bekeken worden’ af. Wat zijn de situaties waarin we het lichaam normaliter niet ‘delen’ en waarom dan eigenlijk niet?

Met referenties naar online (deel)gedrag nodigt Show Me uit tot een gezamenlijke belevenis. Ieders aanwezigheid en keuzes worden onderdeel van een fysiek gezelschapsspel, waarin sluimerende sociale codes zichtbaar worden en aanleiding zijn voor een goed gesprek.

Ook te zien  Om 21.00 uur vervolgen we het programma in de Krijn Boon Studio, waar twee solo’s van Sigrid Stigsdatter Mathiassen en Jaoitz Osa in première gaan. 

AFGELAST Dag 3 Tilburg: Re:Born / I STILL REMAIN X / Tremble

Na de aftrap in de schouwburg vullen we weer alle hoeken, gaten en binnentuinen van De Nieuwe Vorst. In een korte lecture performance zetten choreografe Annemijn Rijk en danseres Nicole van den Berg aan de hand van fysieke voorbeelden de choreografie van hun nieuwe dansfilm Re:Born uiteen. Vervolgens gaan componist/muzikant Patrick Housen en danseres/ choreograaf Judith Clijsters met een knipoog naar  de wereld van games de strijd aan met hun demonen. Tot slot neemt Andreas Hannes je mee op een reis door het oneindige in een vierkoppige huppel cadans.

En verder:

 

AFGELAST Dag 2 Tilburg: Cold Hawaii / Not on this Earth

 

AFGELAST Dag 1 Tilburg: As Much As It Is Worth / Neptune / Moving Sounds

In Tilburg vullen we weer alle hoeken, gaten en binnentuinen van De Nieuwe Vorst. Voor het eerst haakt nu ook de schouwburg aan en starten we daar in Theaters Tilburg op dag 1 met Kim & Marta – circus & dans – meteen bij het weghangen van de jas in de garderobe. Omringd door smeltende ijsblokken,in een schitterende scenografie van Nina Kay, onderzoekt Lois Alexander vervolgens de sociale structuren die door de geschiedenis heen de vrouwen van kleur hebben beïnvloed. Tot slot verenigen vier urban dansers hun ritmes in de dynamische muzikale performance van Ruben Chi.

En vooraf:
Opening the Senses. Hoe bereid je je met al je zintuigen voor op het binnen laten komen van een voorstelling? Speciaal voor Moving Futures nodigt de in Tilburg woon- en werkzame jonge choreografe Annemijn Rijk je uit bij haar speelse inleiding tot de hedendaagse dans.

AFGELAST Dag 2 Utrecht: Neptune / Cold Hawaii

Van  28 t/m 29 april beleef je het universum van dans in Theater Kikker met dagelijks een interactief en veelzijdig Moving Futures festivalprogramma.

De grens tussen lichaam en omgeving is flinterdun, hoe kunnen we ons beschermen? Woensdag 29 april brengen we vrouwelijke makers met hun verhaal naar het toneel. Omringd door smeltende ijsblokken doet de virtuose danseres Lois Alexander in Neptune een oproep oude systemen los te laten en nieuwe te omarmen. Sigrid Stigsdatter wekt met het muzikale Cold Hawaii een lichaam tot leven dat met een gebroken hart trilt, beweegt en geluiden lekt. Voor aanvang wijzen de Arnhemse Meisjes in de pop-up voorstelling see me notice you naar de nood aan fysiek contact in onze  24/7-online wereld (19:15, Ganzenmarkt, Gratis).

En ook nog: Veertien DOX dansers brengen in een choreografie van Jasper van Luijk een preview van hun nieuwe voorstelling. En dans op het scherm met een selectie dansfilms uit onder meer de selectie van Cinedans.

AFGELAST Dag 1 Utrecht: Ballet Russe / Tremble / As Much As It Is Worth / Café Theater Festival

Van  28 t/m 29 april beleef je het universum van dans in Theater Kikker met dagelijks een interactief en veelzijdig Moving Futures festivalprogramma.

Dinsdag 28 april word je geconfronteerd met de kracht en het ritme van een leven dat altijd in beweging is. Het vierkoppige Tremble van Andreas Hannes doet beroep op je herinneringen en aspiraties terwijl ze met hun aanhoudende cadans een nieuw elan geven aan de kunst van het huppelen. Joseph Simon keert terug naar de controversiële Ballet Russe van het exotisch Parijs en provoceert andermaal met klassieke ballet 3.0. En ook nog het krachtige lichtvoetige duet As Much As It Is Worth van Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsaeter die de balans tot het uiterste drijven.

Laat je verrassen door het Moving Futures context programma met dansfilms, gesprekken met de makers en een gastoptreden van een maker van het Café Theater Festival.