Choreopop / Bored to Death

The100Hands

Jesús de Vega & Chai Blaq

Judith Clijsters

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april vindt het festival voor de tweede maal plaats in Podium Bloos, Breda. Al op weg naar het theater ontmoet je op onderzoekende wijze de dansers van het in Breda gevestigde collectief The100Hands. In de twee voorstellingen op vrijdag staan spannende samenwerkingen tussen muziek en dans centraal. Op zaterdag volgt een knap ontroerend duet op een even subtiel als droogkomisch stuk. In de pauzes zie je de beste dansfilms van Cinedans. In de foyer praten we bij een stevige borrel elke avond na met de makers.

Hoe bereid je je met al je zintuigen voor op het zo diep mogelijk binnen laten komen van een voorstelling? Speciaal voor Moving Futures nemen de choreografen in het festival je in de fysieke inleiding Opening the Senses mee in de wondere wereld van optimale sensibiliteit en concentratie.

In Choreopop creëren choreograaf Jesús de Vega en muzikant Chai Blaq een gechoreografeerd muziekalbum, een kruising tussen een dansvoorstelling, een popmuziekconcert en live videoclips waar lichaam en stem onafscheidelijk worden.

Hoeveel vragen we van onszelf vragen en hoe passief wordt ons lichaam daarvan? Judith Clijsters is een observator en werkt intuïtief, waarbij haar aandacht in solo Bored to Death – op een compositie van Dyane Donck – gaat naar het onderscheiden van wat echt of fake is.

 

combi programma