AFGELAST Dag 1 Den Haag: See Me Notice You / Mind the Body / Cold Hawaii

Sigrid Stigsdatter Mathiassen

Anton van der Sluis

Arnhemse Meisjes

Zie hoe een eigenzinnige generatie danskunstenaars de grenzen van dans moeiteloos oprekt. Het reizende Moving Futures Festival strijkt dit jaar voor de tweede keer neer in Den Haag.  Drie dagen lang maak je kennis met een nieuwe generatie danskunstenaars.  

Om 19:30 uur toont danscollectief de Arnhemse Meisjes  See Me Notice You in de foyer, over het verlangen naar fysiek contact in een samenleving die 24/7 online en bereikbaar is. Via dans en muziek maken de Arnhemse Meisjes en performer en muzikante Rosine Langbroek gedurfd en ongedwongen offline-contact.

Om 20:00 uur zie je in de Grote Zaal de speelse, humoristische solo Mind the Body van mimer/performer Anton van der Sluis, over de scheiding en de verbinding tussen het hoofd en het lichaam. Wat is een lichaam zonder een hoofd om het te sturen?

Om 21:00 uur zie je in de Grote Zaal Cold Hawaii van Sigrid Stigsdatter Mathiassen.  Sigrid legt tekst, beweging en muziek over elkaar heen, op zoek naar de plekken waar ze elkaar kruisen en ontmoeten. Hoe worden ze hetzelfde, maar blijven ze toch ook verschillend? Met elkaar verweven vormen ze een lichaamslandschap, dat met een gebroken hart trillingen de wereld instuurt, zoekend naar rust en plezier.

DanceTalk
Sluit  aan bij een van de Dancetalks! Een geoefende moderator neemt je bij de hand.  Voor je het weet zit je in een geanimeerd gesprek met de choreograaf en heb je woorden gegeven aan je ervaring.

Dansfilms in Club Korzo
Dans van nu laat het achterste van zijn tong zien, is onbegrensd en tomeloos verrassend. Steeds meer makers verkennen de grenzen van het toneel en breiden hun universum uit naar het scherm. Samen met Cinedans selecteerde Moving Futures een aantal  korte dansfilms van makers uit binnen- en buitenland die je niet mag missen. Ze voegen nieuwe dimensies toe aan de beleving van dans. We lieten ons bij onze keuze leiden door thema’s die spelen in de reizende voorstellingen.

combi programma