AFGELAST Dag 2 Den Haag: Neptune / Tremble

Lois Alexander

Andreas Hannes

Zie hoe een eigenzinnige generatie danskunstenaars de grenzen van dans moeiteloos oprekt. Het reizende Moving Futures Festival strijkt dit jaar voor de tweede keer neer in Den Haag.  Drie dagen lang maak je kennis met een nieuwe generatie danskunstenaars.  

Het programma start om 19:30 uur in de Kleine Zaal met de voorstelling Neptune van Loïs Alexander. Wat kan water ons leren over verandering, over het loslaten van oude systemen? In een fysieke, visuele dansvoorstelling toont Alexander hoe water – vloeibaar, gasvormig of als ijs, altijd in transitie is.

Om 20:30 uur zie je Tremble van Andreas Hannes in de Grote Zaal. In Tremble begint een groep dansers aan een reis zonder bestemming. Ze bewegen in geometrische patronen over het podium, vallen in en uit het ritme. Met de aanhoudende cadans en de originele muziek van componist Rival Consoles belicht Tremble een ruimte die in transit is.

DanceTalk
Sluit  na afloop aan bij een Dancetalk! Een geoefende moderator neemt je bij de hand.  Voor je het weet zit je in een geanimeerd gesprek met de choreograaf en heb je woorden gegeven aan je ervaring.

Dansfilms in Club Korzo
Dans van nu laat het achterste van zijn tong zien, is onbegrensd en tomeloos verrassend. Steeds meer makers verkennen de grenzen van het toneel en breiden hun universum uit naar het scherm. Samen met Cinedans selecteerde Moving Futures een aantal  korte dansfilms van makers uit binnen- en buitenland die je niet mag missen. Ze voegen nieuwe dimensies toe aan de beleving van dans. We lieten ons bij onze keuze leiden door thema’s die spelen in de voorstellingen.

combi programma