AFGELAST Dag 3 Den Haag: Ballet Russe | Re:Born | Not on this Earth – The Void of Longing

Joseph Simon

Annemijn Rijk

Keren Rosenberg

Zie hoe een eigenzinnige generatie danskunstenaars de grenzen van dans moeiteloos oprekt. Het reizende Moving Futures Festival strijkt dit jaar voor de tweede keer neer in Den Haag.  Drie dagen lang maak je kennis met een nieuwe generatie danskunstenaars.  

Om 19:30 uur zie je Ballet Russe van Joseph Simon in de Grote Zaal, een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. Geïnspireerd door het Ballets Russes dat een eeuw geleden met haar exotische flair Parijs op zijn kop zette, onderzoekt Joseph in dit werk opnieuw de aantrekkingskracht van het exotische.

Aansluitend is de dansfilm Re:Born van Annemijn Rijk te zien. Hoe ga je verder als het leven je koud op je dak valt? Hoe sta je op als je niet weet hoe je lichaam bij elkaar te rapen? Re:Born gaat over een kracht die gevonden moet worden en die gevoeld moet worden in iedere vezel, de kracht die nodig is om (weer) op te staan.

Om 20:45 uur is Not on this Earth – The Void of Longing van Keren Rosenberg te zien in de Grote Zaal. Als we de mogelijkheid zouden krijgen om een nieuwe ruimte te creëren op basis van alles wat we weten, wat voor soort ruimte zal het dan zijn? Ga mee op een fysieke en spirituele reis die het lichaam terug in de tijd brengt – naar zijn wortels. Het is een gebed voor vrijheid van de sociale beperkingen van geslacht, nationaliteit, kleur en religie.

Battle mee!
Om 21:30 uur gaat getalenteerde danser Aleysia Dobysh e.a. de strijd aan in de Kleine Zaal. House, hiphop en vele andere (mixen van) stijlen clashen en vormen zo een explosie van dans. Kom kijken of doe mee!

DanceTalk
Sluit  aan bij een van de Dancetalks! Een geoefende moderator neemt je bij de hand.  Voor je het weet zit je in een geanimeerd gesprek met de choreograaf en heb je woorden gegeven aan je ervaring.

Dansfilms in Club Korzo
Dans van nu laat het achterste van zijn tong zien, is onbegrensd en tomeloos verrassend. Steeds meer makers verkennen de grenzen van het toneel en breiden hun universum uit naar het scherm. Samen met Cinedans selecteerde Moving Futures een aantal  korte dansfilms van makers uit binnen- en buitenland die je niet mag missen. Ze voegen nieuwe dimensies toe aan de beleving van dans. We lieten ons bij onze keuze leiden door thema’s van de voorstellingen.

combi programma