AFGELAST Dag 3 Tilburg: Re:Born / I STILL REMAIN X / Tremble

Annemijn Rijk

Judith Clijsters

Andreas Hannes

Na de aftrap in de schouwburg vullen we weer alle hoeken, gaten en binnentuinen van De Nieuwe Vorst. In een korte lecture performance zetten choreografe Annemijn Rijk en danseres Nicole van den Berg aan de hand van fysieke voorbeelden de choreografie van hun nieuwe dansfilm Re:Born uiteen. Vervolgens gaan componist/muzikant Patrick Housen en danseres/ choreograaf Judith Clijsters met een knipoog naar  de wereld van games de strijd aan met hun demonen. Tot slot neemt Andreas Hannes je mee op een reis door het oneindige in een vierkoppige huppel cadans.

En verder:

  • [ AI ] dancer – Evangelos Biskas V
    [ AI ] dancer is een dans- & video-installatie over de vraag in hoeverre je een computerprogramma dansimprovisatie aan kunt leren. Choreograaf Evangelos Biskas V en creative coder Mauricio van der Maessen de Sombreff gingen op zoek naar verbindingen tussen de mechaniek van het lichaam van een danser en artificiële intelligentie. Hiervoor creëerde Mauricio een algoritme dat ‘getraind’ werd aan de hand van een grote verzameling van dansvideomateriaal van Evangelos.
  • Cinedans filmprogramma
    Vaste partner van het festival Cinedans maakte een selectie van meest spraakmakende dansfilms, welke voorafgaand aan de voorstellingen en in de pauze te zien zijn.
  • The Greenhouse – Leo Rathmann, Celina Schroter, Laura Schonlau
    The Greenhouse scenography is een samenwerking van de 4e jaars BA Choreografie studenten van de Fontys Dansacademie. Het is een performance art-installatie waarin de grenzen van performance en scenografie samenkomen en samensmelten. De bewegingskwaliteit wordt bepaald door de beperking van de kostuums waarmee een nogal rigide maar toch levend karakter gecreëerd wordt.
  • Stomende afterparty en feestelijke initiatie van Moreno Perna’s  performance AURA. Moreno Perna (1989) is een Italiaanse performer en choreograaf, gevestigd in Amsterdam. Na zijn afstuderen aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, werkte hij tussen 2014 en 2018 samen met Jan Fabre. Morena reist mee met het festival als glitter host, feestmaker en bevlogen social media man.

 

combi programma