HEROES / Choreopop in Zwolle

Igor Vrebac

Jesús de Vega & Chai Blaq / Loulou Elisabettie

Op 20 juni duik je in de wereld van de hedendaagse dans in de Zwolse Theaters. Een dag lang voorstellingen, talks, dansfilms en pop-up performances.

In HEROES onderzoek theatermaker Igor Vrebac met drie vrouwelijke performers de onvermoeibaarheid van het vrouwenlichaam. Hoe sterk kan een vrouw zijn zonder haar kracht te verliezen? Laat je omverblazen door deze ode aan de vrouw. Choreopop is een gechoreografeerd muziekalbum, een kruising tussen een dansvoorstelling, een popmuziekconcert en live videoclips waar lichaam en stem onafscheidelijk worden. Muzikant Chai Blaq en choreograaf Jesús de Vega werken samen in dit multidisciplinaire project.

Randprogramma

Dansworkshop
Ga de vloer op en beleef zelf de kracht van het lichaam en de dans. Jong en oud, met of zonder ervaring, iedereen is welkom om dans te ervaren en te delen. Workshop door een van de docenten van DIFF Dance Centre.

Inleiding in de hedendaagse dans – Sanne Wichman
Een kennismaking met Moving Futures, onder leiding van Sanne Wichman, voor je ondergedompeld wordt in de festivalavond. Leer de makers en hun werk kennen en ga aan de slag gaan met uitgangspunten van de voorstellingen. Je krijgt een (historische) context van waaruit de performances bekeken kunnen worden. Een introductie van 30 minuten, voor niet-kenners met een nieuwsgierige geest of dans-kenners met zin in een nieuwe blik op hedendaagse dans.

Cinedans
Samen met Cinedans zorgen wij voor een verrassend en spraakmakend filmprogramma. Meer informatie over het randprogramma volgt binnenkort.

combi programma