Dag 2 Nijmegen: Hope & Heavy Metal / Bored to Death

Sigrid Stigsdatter Mathiassen

Judith Clijsters

Van 16 t/m 18 mei duik je in de wereld van de hedendaagse dans in LUX in Nijmegen. Drie dagen vol voorstellingen, talks, dansfilms en pop-up performances.

Op de tweede dag worden bestaande opvattingen rond het vrouwelijke lichaam opgerekt in de muzikale dans solo Hope & Heavy Metal van Sigrid Stigsdatter (1990). Ze creëert live op het podium een dansvoorstelling als een muziekalbum, een samenwerking met muzikant en visueel kunstenaar Juliet Aaltonen. Judith Clijsters vraagt zich in Bored to Death af hoeveel we van onszelf vragen en hoe passief ons lichaam daarvan wordt. Wat ben je bereid te doen of te laten om je goed te voelen?

Randprogramma:
Samen met Cinedans zorgen wij voor een verrassend en spraakmakend filmprogramma. 
Iedere festivaldag zal Nijmeegse Stadsdichter Wout Waanders live-dichten na afloop van de voorstellingen. Wout maakt tijdens de voorstelling notities van wat er gebeurt op het podium, maar ook in het publiek. Wat maakt de dans los? Na afloop van de voorstelling hoor je zijn poëtische impressie.

Life-line
Dit is het lichaam waar je het mee moet doen. Van begin tot eind. Maar hoe zorgen we voor dat lichaam? Voelen we ons erin thuis? In het dagelijks leven staan we hier niet veel bij stil en daarom is dat precies wat we in dit programma wel gaan doen. Op interactieve wijze doen we onderzoek naar hoe we over ons lichaam denken en hoe we het behandelen.

Pop-up performance
Op vrijdag zie je een performance van dansschool ID Dance op een onverwachte locatie…

combi programma