Dag 3 Nijmegen: Körper / Lullaby

NEON

Annemijn Rijk & Piet Van Dycke

Van 16 t/m 18 mei duik je in de wereld van de hedendaagse dans in LUX in Nijmegen. Drie dagen vol voorstellingen, talks, dansfilms en pop-up performances.

Wat ons maakt wie we zijn? En wat gebeurt er als je niet conformeert aan de verwachtingen van de maatschappij? Körper van NEON bevraagt de onbewuste manier waarop de meesten van ons hun leven leiden. Vervolgens wordt je door twee millennials en hun dynamisch, acrobatisch duet meegenomen in een licht absurdistische wereld in Lullaby.

Randprogramma
Samen met Cinedans zorgen wij voor een verrassend en spraakmakend filmprogramma. Iedere festivaldag zal Nijmeegse Stadsdichter Wout Waanders live-dichten na afloop van de voorstellingen. Wout maakt tijdens de voorstelling notities van wat er gebeurt op het podium, maar ook in het publiek. Wat maakt de dans los? Na afloop van de voorstelling hoor je zijn poëtische impressie.

Kunst, het lichaam en jouw identiteit
Annelie David, voormalig danser en choreograaf voor o.a. Het Nationale Ballet, Stichting Pure Dance Company, Danswerkplaats, gaat in gesprek met NEON, de makers van de voorstelling Körper. Hoe is geëngageerde dans in de afgelopen jaren veranderd en/of hetzelfde gebleven? Hoe verandert een lichaam, hoe verandert de wereld, door de jaren en door de dans? Voordat we de diepte induiken, leidt Annelie David het publiek door een korte lichaamsbewustzijnsoefening.

combi programma