Millennial Fever

Joseph Simon

Annemijn Rijk

Van  22 t/m 25 mei beleef je het universum van dans bij Dansmakers Amsterdam en Theater Bellevue met dagelijks een interactief en veelzijdig Moving Futures festival programma.

Hoofdprogramma:

Het leven is niet altijd leuk, al laten we dat graag geloven. Deze  millennial problematiek ligt aan de basis van Lullaby, een hedendaags wiegelied van de choreografen Piet Van Dycke en Annemijn Rijk. Ook de Frans-Duits-Nederlandse maker Joseph Simon is met zijn meervoudige afkomst een kind van zijn tijd. Hij beweegt zich in Chamelon doorheen de kleurrijke bewegingstalen waarmee hij is opgegroeid. In de pauze brengt Dasom Lee, student van de School voor Nieuwe Dansontwikkeling, haar korte dansact S. Na afloop is er een afterdance Meet & Drinks. Doorlopend Cinedansfilms in de Foyer.

Context programma:

Laat je vooraf verrassen door wervelende dansacts van CHRONOS op het Centraal Station en Leidseplein. Hun choreografie wordt gebracht door studenten van de academie voor Theater en Dans.

In samenwerking met Dutch Performing Arts is er weer een bezoekersprogramma internationale gasten. Dit jaar bezoeken ook internationale choreografen het festival met steun van het Carte Blanche programma van het European Dancehouse Network.

Ondertussen bij Dansmakers Amsterdam:

13:30 Jubileum special: Dansprofessionals worden bij Dansmakers Amsterdam uitgenodigd aan te schuiven bij een werksessie ‘Naar een Duurzame Makerspraktijk’, een urgent thema uit de hedendaagse makers praktijk. Meer info via ruth@dansmakers.nl

16:30 Koop alvast je kaartje voor dans en wetenschap in de middag: Debatterende monniken waren de bron van inspiratie voor het levend laboratorium Notes on Synchrony waar het fenomeen van hersensynchronisatie wordt onderzocht.

 

combi programma