AFGELAST Dag 1 Arnhem: Neptune / Ballet Russe / As Much As It Is Worth

Joseph Simon

Lois Alexander

Marta & Kim

De eerste avond openen we het festival in Stadstheater Arnhem met een choreografie van Lois Alexander. In een schitterende scenografie van Nina Kay, omringd door smeltende ijsblokken, onderzoekt Lois de sociale structuren die door de geschiedenis heen de vrouwen van kleur hebben beïnvloed. Daarnaast zie je Ballet Russe van dansmaker Joseph Simon, een duet op de scheidslijn tussen house en ballet. We sluiten de avond af met een licht dessert van Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter. Zij brengen As Much As It Is Worth, een gevoelig duet op het snijvlak van circus en dans.

Eerder op de dag vindt een symposium plaats met beeldend kunstenaar Dries Verhoeven en hoogleraar theaterstudies Maaike Bleeker over de invloed van posthumanisme, cyborgs en robots op performance. Lees meer.

Contextprogramma:
Laat je verder inspireren door een pop-up performance van Nona Siepmann, dansfilms en verwerk je ervaringen in een Gesamtkunstwerk in de foyer (via Dansplein). Meer informatie over het contextprogramma volgt binnenkort.

combi programma