Notes on Synchrony / Panflutes and Paperworks / Choreopop

Random Collision & Rijksuniversiteit Groningen

Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage

Jesús de Vega & Chai Blaq / Loulou Elisabettie

Start: 19:30 uur
Locatie: Korzo Zaal en Club Korzo

Op de tweede dag van Moving Futures Festival editie Den Haag komen verschillende kunstdisciplines samen. Hoe kan dans samensmelten met muziek? Dat onderzoeken choreografen en muzikanten in de voorstellingen Panflutes & Paperwork en Choreopop. En in Notes on Synchrony komen dans en wetenschap samen.

Om 19:30 uur start het programma met Notes on Synchrony van Random Collision en de Rijksuniversiteit Groningen. In dit levende laboratorium van hersen- en bewegingsonderzoek is het publiek getuige van de botsing tussen twee zeer verschillende disciplines die hetzelfde fenomeen verkennen. Neurowetenschappers en choreografen bundelen hun krachten, met in het artistieke team Ido Batash en Matan Zamir en wetenschappers Marieke van Vugt en Debarati Banerjee.

Om 20:50 uur start Panflutes & Paperworkeen samenwerking tussen choreograaf Ingrid Berger Myhre en componist Lasse Passage. In het duet nemen ze bestaande verwachtingen over muziekontwikkeling voor dans en het dansen op muziek als uitgangspunt. Ze gaan op speelse wijze in op de conventionele relatie tussen de twee disciplines. Samen zoeken ze naar een manier om de elementen volledig samen te smelten. Zijn ze in staat om het collectief boven individuele voorkeuren en neigingen te laten uitstijgen?

Choreopop is een gechoreografeerd muziekalbum, een kruising tussen een dansvoorstelling, een popmuziekconcert en live videoclips waar lichaam en stem onafscheidelijk worden. Muzikant Chai Blaq en choreograaf Jesús de Vega werken samen in dit multidisciplinaire project met als doel twee disciplines en hun creatieve processen samen te voegen. Beiden vinden inspiratie in dingen die gebroken lijken zoals bijvoorbeeld de maatschappij, relaties, het klimaat en lichamen.

Kom tussen de voorstellingen door even op adem met een speciaal door Cinedans geselecteerde korte film.

Dancetalk
Voel jij je ook zo ongemakkelijk tijdens nagesprekken? Sluit aan bij Dancetalk! Voor je het weet zit je in een geanimeerd gesprek met de choreograaf en heb je woorden gegeven aan je ervaring. Om 22:00 uur gaat Merel met jou in gesprek met Ingrid Berger Myhre en Lasse Passage over hun voorstelling Panflutes & Paperwork

combi programma