Dag 1 Nijmegen: Panflutes & Paperwork / Die Verwandlung

Sophie Mayeux

Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage

Van 16 t/m 18 mei duik je in de wereld van de hedendaagse dans in LUX in Nijmegen. Drie dagen vol voorstellingen, talks, dansfilms en pop-up performances.

Op deze eerste festivaldag gaan choreografe Ingrid Berger Myhre en componist Lasse Passage Nøsted op humoristische wijze op onderzoek hoe dans en muziek te combineren valt. Ook zie je de beeldende performance Die Verwandlung, van De Nieuwe Oost-maker Sophie Mayeux. Sophie onderzoekt in deze nieuwe dansvoorstelling het evolutionaire proces van het leven met gouden reddingsdekens en het lichaam als materiaal.

Randprogramma
Samen met Cinedans zorgen wij voor een verrassend en spraakmakend filmprogramma. Iedere festivaldag zal Nijmeegse Stadsdichter Wout Waanders live-dichten na afloop van de voorstellingen. Wout maakt tijdens de voorstelling notities van wat er gebeurt op het podium, maar ook in het publiek. Wat maakt de dans los? Na afloop van de voorstelling hoor je zijn poëtische impressie.

Mens vs. Machine
Tijdens dit programma zal Tim Hammer samen met een danser van de Arnhemse Meisjes, schrijver Martin Rombouts en de robot samen met het publiek onderzoeken wat een beweging natuurlijk maakt.

POP-UP performance
Op donderdagavond duiken op verschillende plekken in LUX dansers op van Flex Dansstudio. Zij maken ‘Kracht 7’. Zeven dansers, die hun bewegingen opvoeren tot aan windkracht 7. Energiek, individueel en samen. Amanda Brouwer van Flex Dansstudio heeft dit gegeven uitgewerkt en vertaald naar dans.

combi programma