Spetterend & Vervreemdend

Jesús de Vega & Chai Blaq / Loulou Elisabettie

Sophie Mayeux

Van  22 t/m 25 mei beleef je het universum van dans bij Dansmakers Amsterdam en Theater Bellevue met dagelijks een interactief en veelzijdig Moving Futures festival programma.

Drie dansvoorstellingen op vrijdag 24 mei zoals je het niet eerder zag. In het visueel spetterend en muzikale rockconcert Choreopop van Jesús de Vega en Chai Blaq/Loulou Elisabettie worden lichaam en stem onafscheidelijk (korte versie). En vervreemding in Die Verwandlung. In deze nieuwe voorstelling van Sophie Mayeux duiken de karakters in de diepte van een onbekend universum, terug naar het begin van de wereld. Vooraf brengt Karlijn Roest (3MTD) haar voorstelling Alienation, gebracht door acht dansers. Doorlopend Cinedansfilms in de Foyer.

Laat je vooraf verrassen door wervelende dansacts van CHRONOS op het Centraal Station en Leidseplein. Hun choreografie wordt gebracht door studenten van de academie voor Theater en Dans.

In samenwerking met Dutch Performing Arts is er weer een bezoekersprogramma internationale gasten. Dit jaar bezoeken ook internationale choreografen het festival met steun van het Carte Blanche programma van het European Dancehouse Network.

combi programma