Cinedans komt met uitgebreid filmprogramma.

16 december 2016

Als vaste partner van Moving Futures heeft Cinedans ook voor de 2017 editie van het festival een speciaal dansfilmprogramma samengesteld. Het programma is gebaseerd op de verschillende thema’s en onderwerpen van de voorstellingen uit het festival. Kortere en langere films van verschillende choreografen en regisseurs zijn te bewonderen, als programma in zijn geheel of als onderdeel van het theaterprogramma. Een greep uit het filmprogramma van Moving Futures 2017:

Tarikat | Jasmijn Schrofer, Nederland 2015
Dit visuele gedicht toont Derya’s zoektocht tijdens een intiem ritueel binnen de Islamitische soefi-traditie. Daar draait het om adem, ritme en beweging. De deelnemers smelten in trance samen tot één geheel.

so01_b01_gleichgewicht_still1

Gleiggewicht / Keeping Balance

Gleiggewicht / Keeping Balance | Bernhard Wenger, Oostenrijk 2015
Denise, een 20 jarig meisje, bezoekt vrijwel elke dag het Weense ‘Prater’ amusementspark om ritjes te maken in de electronische Tagada carousel. De ervaring helpt haar om over haar moeilijke verleden heen te komen.

GONE
Een man betreedt het huis van een overleden IJslandse schrijver Halldór Laxness. De kamers zijn leeg, niemand is thuis.
Regie: Helena Jónsdóttir, Vera Sölvadóttir
Choreografie: Helena JónsDóttir

The Battle
Kayah Guenther is een jonge kunstenaar die worstelt met het vinden van een plek in deze wereld. Geboren met het syndroom van down vertaalt hij zijn verhaal door middel van dans. Een zeer gestyleerd, donker, levensecht portret, op originele wijze neergezet. The Battle onderzoekt thema’s van identiteit, kracht, passie en wanhoop.
Regie: Sophie Hexter & Poppy Walking

Cinedans on tour
Buiten het vierdaagse festival Cinedans on Screen in Amsterdam stelt Cinedans voor diverse festivals, waaronder Moving Futures Festival en andere culturele evenementen een speciaal dansfilmprogramma samen, waardoor gedurende het hele jaar een selectie van dansfilms op tournee gaat door Nederland en ver daarbuiten.

Meer informatie op www.cinedans.nl