Festival Update#2

5 maart 2018

We hebben er alweer 5 steden opzitten maar onze grenzen zijn nog lang niet bereikt. Deze week reizen we door naar Duitsland voor het Tanz Mainz Festival UPDATE #2 op 6+7 mrt en bezoeken we met ons festival voor het eerst Podium Bloos in Breda (9 + 10 mrt).

Voor het publiek in Breda hebben we een compleet verrassingspakket samengesteld met een aantal fijne primeurs. Elke dag overrompelt, bij aankomst, The100Hands de toeschouwer met In the midst of everything. Plots zijn ze er en duiken ze op. Een gratis programma, waar je letterlijk en figuurlijk tegenaan zal lopen.

De avond die volgt is een echte Boys Night. Hierin tonen dansers Shane Boers, Simon Bus en Evangelos Biskas cutting edge breakdance, experimentele hiphop en hedendaagse dans in Even Worse van Guilherme Miotto. Ook b-boys Jonas Frey en Joseph Simon spelen met de ongekende mogelijkheden van breakdance in Infinite Games. De avond wordt vlammend afgesloten met een freestyle jamsessie door de Tilburgse urban crew FreeFree. Bekijk het hele programma hier.

Op zaterdag speciale aandacht voor twee nieuwe solo’s die choreografen Hilde Elbers en Heather Ware voor elkaar maakten. De twee solo’s komen voort uit hun wens om de lichamelijkheid en het maakproces van de ander te verkennen. Naast de solo’s is het ook tijd voor de eerste try out van Kyabajõ van Jija Sohn, die op 28 maart in première gaat in Amsterdam. Meer weten over het gehele programma? Kijk dan hier.

Hieronder foto’s van het afgelopen Moving Futures Festival in LUX Nijmegen.

foto’s: Steven Ligthert