Going Primal

9 april 2021

Going Primal
Als we onze sociale huid zouden verwijderen, wat zullen we daaronder ontdekken?

Going Primal is een fysieke en rituele performatieve serie van Keren Rosenberg die bestaat uit zes delen van collectieve performatieve ervaringen, die het lichaam terug willen brengen in de tijd, naar zijn oorspronkelijke wortels en vorm: grenzeloos en vrij.

In een serie van zes delen wil Keren Rosenberg interdisciplinaire hybride performatieve ervaringen creëren voor haar publiek, zowel in het echte leven als in virtuele omgevingen.
Het verbindende element tussen deze hoofdstukken is dat ze allemaal voortkomen uit dezelfde onderzoeksvraag: “Als we de mogelijkheid zouden krijgen om een ​​nieuwe ruimte opnieuw te creëren op basis van alles wat we weten, wat voor ruimte zal dat dan zijn? Welk waardesysteem past het? ” Elk van de hoofdstukken biedt een andere ervaring die reflecteert op deze vragen.

Rosenberg speelt met de codes en verwachtingen van verschillende sociale ruimtes, van nachtclub en modern danstheater tot rockconcert, tentoonstellingsruimte en een virtuele rave-ervaring. Rosenberg haalt haar inspiratie uit haar ervaringen in de punkrockscene en illegale raves in de buitenlucht eind jaren ’90 in Israël. Going Primal wordt beïnvloed door deze oer-‘rave’ die ontstond in de woestijn. Op deze reis nodigt ze soulmate-artiesten uit verschillende disciplines en landen uit om met haar samen te werken bij het creëren van transformatieve universums.

In de pers:

“Zo’n kracht, zo’n lichaam, zo’n podiumpersoonlijkheid. Rosenberg is geweldig om te zien: als man, als vrouw en alles daar tussenin. ” (Volkskrant magazine)

Theaterkrant over het eerste deel: Not On This Earth – The Void of Longing:

 

For Moving Futures, Keren will be sharing two chapters from her performative novel Going Primal:

Chapter 2 – Punk Your Spirit 22/4

Chapter 3 – Re-Connect 29/4

Accompanied with live stream sessions of Body-House: 22/4, 25/4 & 29/4