Hybride creaties en gouden reddingsdekens tijdens de première van Die Verwandlung

20 december 2018

Tijdens het openingsweekend van Moving Futures Festival 2019 in Arnhem is vrijdag 8 februari extra bijzonder. Die avond gaat Die Verwandlung van dansmaker Sophie Mayeux in première in Theater a/d Rijn: een ontdekkingstocht naar het begin van de wereld, met transformatieprocessen gevormd door gouden reddingsdekens.

Na een korte versie van Die Verwandlung bleef Sophie Mayeux (Choreography Award 2016) gefascineerd door het materiaal van reddingsdekens en werkte dit verder uit. Het materiaal en de dansers vormen hybride creaties die je meenemen vanaf het ontstaan van de eerste landschappen en oceanen tot post-menselijke creaturen. De karakters van Die Verwandlung reizen door de tijd, duiken in de diepte van een onbekend universum, terug naar het begin van de wereld. Sophie laat zich inspireren door de grenzen van het ‘echte’ lichaam en de verschillende manieren waarop dit lichaam kan transformeren.

Tijdens de fysieke ontdekkingstocht met de reddingsdekens ontstond de wens om ook het promotiemateriaal van dit schitterende dunne goud te maken. Dit leidde tot experimenten met zeefdruk.

Die Verwandlung drukwerk

Theater a/d Rijn staat deze avond helemaal in het teken van Moving Futures. Ontdek meer over het maakproces van Die Verwandlung tijdens de aftertalk met Sophie door Merel Heering, bekijk Exhibition van Connor Schumacher, laat je verrassen door pop-up performances in de foyer en wissel ervaringen uit op de feedbackwand.