Lees wat andere bezoekers over de voorstellingen schreven

4 april 2017

 

 

Deel je verhaal. Laat je horen!

Moving Futures en Domein voor Kunstkritiek nodigen jou, het publiek, van harte uit om tijdens Moving Futures je stem te laten horen. Van 25 januari tot 20 mei 2017 tourt het dansfestival Moving Futures voor de derde keer door Nederland. Het festival presenteert het werk van de meest toonaangevende jonge dansmakers van het moment.

Het festivalpubliek aan het woord op Edit this Post.com

Met het interactieve nagesprek Edit this Post spreekt en schrijft het publiek met elkaar over de voorstellingen en thema’s van het festival.
Niet alleen een verrijking voor de eigen kijkervaring, maar ook waardevolle feedback voor onze makers. Onder leiding van criticus Manus Groenen nodigen we in iedere stad het publiek uit om samen te reageren. Zo ontstaat er al reizend een online verslag van het festival.

Real time mee schrijven

Moving Futures werkt hiervoor samen met Domein voor Kunstkritiek, die speciaal voor dit doel Edit this Post ontwikkelde.

Samen nodigen we je uit voor dit virtuele nagesprek en in real time mee te schrijven aan een Edit this Post. Benieuwd naar het publiek dat jou al voorging?

Lees het hier

Wat verwacht jij?

Tijdens Moving Futures reageren de makers op de huidige tijd. Over het feminisme en de politiek anno 2017 “Grab them by the Pussy”, over Millennials en hun problematische verhouding tot de sociale wereld “O O O O O O O”, over identiteit, technologie en eigentijdse mirakels “The Definition of Now”. Wat verwacht jij?

Bezoekers op Edit this Post over Geisha’s Miracle. Moving Futures Rotterdam. Lees verder

Waarom is jouw stem belangrijk?

Om meerdere redenen. Het samen spreken en schrijven over het geziene verrijkt de ervaring van een voorstelling. Voor de choreografen betekent het waardevolle feedback. Maar het belangrijkst is misschien wel dat het samen spreken en schrijven ook verbindingen legt tussen de voorstellingen en de wereld om ons heen. Op 15 maart ging Nederland naar de stembus, maar wat verwachten we eigenlijk van de huidige politiek en welke plek neemt kunst de komende jaren in?

Bezoekers op Edit this Post over Geisha’s Miracle. Moving Futures Tilburg. Lees verder

Hoe werkt het:

Een halfuur voor aanvang van de voorstelling volg je een korte introductie. Deelnemers zijn in bezit van een geldig ticket voor de avond.
Gezamenlijk bezoeken we de voorstelling(en) en na afloop schrijven we onder het genot van een drankje samen een kritiek van de avond.
Duur: ongeveer 45 minuten.

Na afloop wordt het gezamenlijke werk direct geprint en is het nog het hele festival online terug te lezen.

Vergeet niet je smartphone of tablet mee te nemen! Tablets (en laptops) kunnen we tijdens de voorstelling in bewaring nemen.

Wilt jij je stem laten horen in dit gesprek/wil je meepraten over wat je zag? Meld je dan aan via lisareinheimer@domeinvoorkunstkritiek.nl

We horen je graag!


Bezoekers op Edit this Post over Circles. Moving Futures Rotterdam. Lees verder