Let’s go LUX!

26 februari 2018

Van donderdag 1 t/m zaterdag 3 maart reizen we naar LUX in Nijmegen. Elke avond presenteren we een kleurrijk voorstellingsprogramma dat begint om 20.30. Voorafgaand aan de performances kan je vanaf 19.45 al aansluiten bij het bijzondere dansfilm-programma samengesteld door Cinedans.

De openingsavond staat in het teken van gender en seksualiteit. De avond is vormgegeven rondom het werk van choreografen Igor Vrebac, Moreno Perna en Nanna Hanfgarn Jensen & Leon Emil Franzke / NEON Dance collective. Je ziet drie edgy performances waarin persoonlijke en universele thema’s opnieuw worden uitgedaagd.

De vrijdag van het Moving Futures Festival in Nijmegen is een explosieve urban-editie. De dag begint met een workshop van Liza Panjoel, één van de getalenteerde dansers uit het gezelschap van Alida Dors. Deelnemers leren een deel uit de choreografie van de nieuwe voorstelling van Alida Dors. In de pauze van het avondprogramma tonen zij hun kersverse kunsten aan het publiek. Helemaal los gaat het met de voorstellingen Even Worse van Guilherme Miotto en Infinite Games van Joseph Simon & Jonas Frey. Zij tonen de diversiteit van de hiphop dans met baanbrekende experimental, breakdance en urban contemporary. De voorstellingen worden afgewisseld met een muzikaal en poëtisch duet van Annemijn de Rijk.

Als afsluiter van de editie in Nijmegen ontmoet je makers Connor Schumacher en Hilde Elbers. Connor Schumacher daagt zichzelf, zijn dansers en het publiek uit in Transitioning Performance. Zij slaan zich door de waan van de dag en proberen je langzaam los te weken van bestaande structuren, waardesystemen en denkpatronen. Hilde Elbers gaat samen met danseres Judit Ruiz Onandi een oceanisch duet aan. Een hypnotiserende zoektocht naar hoe we kunnen verdwijnen in vorm en vormeloosheid. In de pauze gaat het publiek in gesprek over dans, filosofie en zingeving.

 

Nieuwsgierig naar het hele programma? Meer informatie en tickets vind je hier.

 

Een idee krijgen van het festival? Bekijk de aftermovie van Moving Futures Festival 2018 in Tilburg hier.