Anton van der Sluis

Anton van der Sluis studeerde in 2016 af van de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam in het gebied tussen theater en dans: hij speelde o.a. in producties van Igor Vrebac (Macho Macho, dat de Amsterdam Fringe Award 2016 won) en Jasper van Luijk (Happily Ever After). Via het talentontwikkelingsprogramma van Jakop Ahlbom Company startte hij met het ontwikkelen van eigen werk.

In het werk van Anton staat de fysieke empathie van de toeschouwer centraal. Door de precisie van de beweging en de vervreemdende transformaties van het lichaam, nodigt hij de toeschouwer uit om hun eigen lichamelijkheid en fantasie te herontdekken. Zijn werk verbeeldt op poëtische wijze de pogende en soms falende mens en is hierdoor niet alleen komisch, maar ook tragisch in zijn herkenbaarheid.

Tijdens het Moving Futures festival 2021 geeft Anton elke dag een ‘kijkje in de keuken’ van zijn maakproces rondom het thema ‘Homo Ludens’, de spelende mens. Gedurende de week neemt Anton je mee door alle lagen van het spelen: van fysieke transformaties tot het spelen met kostuums en spelende tenen.  

 

Lees de interview hier >