Connor Schumacher

Connor Schumacher is als maker verbonden aan Dansateliers in Rotterdam. Met zijn werk toont hij zich als bijzondere bedenker en maker van nooit voor de hand liggende beelden. Openhartig, fysiek en met een transparant gebruik van objecten en composities tracht hij een nieuw bewustzijn te creëren van het hier en nu. Hij ontving in 2017 een nominatie voor De Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2017.

Connor begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York, waar hij dans en compositie studeerde. Sinds 2012 ontwikkelt hij zijn werk onder de vleugels van Dansateliers in Rotterdam. Hier maakte hij onder andere Boy oh Boy (2013) Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), I trust in this life we will have another moment alone (Performing Gender, 2014), The Fool (2015), Asset, Liability and Equity (2016, onderdeel van DANSLOKAAL, co-productie Conny Janssen Danst), Exhibition (2017, onderdeel van Krisztina’s Keuze 2, co-productie De Châtel sur Place) en OK Future dé surrealistische silent disco voor Festival De Parade 2017. Als choreograaf was hij onderdeel van het Europese project Dancing Museums; een tweejarig onderzoeks- en ontwikkelingstraject (2015-2017) met als doel nieuwe manieren van interactie met publiek te onderzoeken. Met zijn werk werd hij genomineerd voor de Prijs van De Nederlandse Dansdagen 2017.

“Schumacher’s vreemde esthetiek is uniek; plastic, nep, animatie zijn woorden die te binnen schieten bij zijn personages.” De Volkskrant, 2017

 

Website