Guilherme Miotto

 

Vanaf het moment dat de uit Brazilië afkomstige Guilherme Miotto zijn intrede deed in de Nederlandse dans introduceerde hij een eigen signatuur. Eerst als danser in het werk van onder andere Krisztina de Châtel, Bruno Listopad, Emio Greco en T.r.a.s.h. Vervolgens als maker van eigenzinnige radicale voorstellingen, wat hem in 2015 de André Gingras Award opleverde.

Guilherme Miotto werkt sinds 2012 vanuit Breda en heeft zich als maker verbonden aan Podium Bloos. Vanaf 2014 is DansBrabant aangehaakt als co-producent en samenwerkingspartner. Korzo in Den Haag was als producent betrokken bij Miotto’s eerste schreden op het makerspad. Met steun van Maas Theater&Dans werden eerder twee voorstellingen met breakers gemaakt, die bij zowel een jeugdig als volwassen publiek hard en goed binnenkwamen, Gefallen (2013) en Two Boys (2016). Vorig jaar juni ging In Memory of a Projection in Den Haag in première.

Op Moving Futures 2018 is Guilherme te zien met Even Worse (DansBrabant-productie in coproductie met Podium Bloos) en een eerste pilot van het sociaal-artistieke project Portraits.

photo © DansBrabant – Renate Beense