Hilde Elbers & Heather Ware

Heather Ware en Hilde Elbers zijn twee markante choreografen en danseressen in het Nederlandse danslandschap.

Heather Ware, opgeleid aan de Royal Winnipeg Ballet School en aan de Rotterdamse Dansacademie, is al vijftien jaar één van de gezichtsbepalende dansers bij LeineRoebana. In 2010 ontving ze een Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie.

Hilde Elbers (NL, 1979) studeerde in 2003 af aan de Fontys Dance Academy te Tilburg en danste onder meer voor Conny Janssen, T.r.a.s.h., Itzik Galili en Constanza Macras. De afgelopen jaren maakt en danst ze ook haar eigen werk. Hilde kenmerkt zich als eigenzinnige dansmaker die menselijke, gedachten, gedrag en gevoelsprocessen met een radicale openheid en op fysiek extreme wijze neerzet. In samenwerking met dansontwikkelaar DansBrabant maakte Elbers eerder The Animated (2014) (samen met Lea Martini) en A Manual for Walking (2016).

Tijdens Moving Futures 2018 is Hilde te zien met haar oceanische duet Yeah but no but Yeah en het ‘zondige’ duet Slippery slopes for golden heels waarin Hilde de Stabat Mater als inspiratiebron gebruikt. Beide duetten maakte zij met danseres Judit Ruiz Onandi.

In Breda tonen Hilde Elbers & Heather Ware hun werken-in-wording, solo’s die ze voor elkaar maken rondom risico en veiligheid.

photo © DansBrabant – William van der Voort

Website