Ido Batash & Anna de Hoog

De masterclass Leadership through Movement is ontwikkeld door Random Collision en een team van de afdeling Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder ontwikkelden de organisaties samen Experiment B+, een experiment en voorstelling in een, dat het effect van voorstellingen op sociale relaties onderzocht. Experiment B+ was te zien tijdens het Moving Futures festival in 2015-2016.

De masterclass wordt gegeven door danser/choreograaf Ido Batash en psycholoog Anna de Hoog. Ido Batash is danser, dansdocent en onafhankelijk choreograaf. Hij is als performer onder andere te zien in het werk van les ballets C de la B /  Alain Platel en werkte mee aan projecten van choreografen onder wie Idan Cohen, Talia Back en Roy Assaf. Sinds 2012 werkt hij regelmatig samen met Random Collision in Groningen. Anna de Hoog studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze was jarenlang betrokken bij de Movement Research Classes van Random Collision en was als vrijwilliger betrokken bij het Experiment B+.

*In Utrecht wordt de masterclass gegeven door Amos Ben-Tal. Amos danste bij het Nederlands Dans Theater in Den Haag. Sinds 2012 creëert hij met zijn collectief OFFprojects veelzijdige ontmoetingen met dans, tekst en muziek in de vorm van voorstellingen, events en installaties.