Igor Vrebac

Igor Vrebac (1986) werd geboren in voormalig Joegoslavië; het Bosnië en Herzegovina van nu. Vanaf 1994 is hij woonachtig in Nederland en heeft sinds jongs af aan een passie ontwikkeld voor films en theater.

Hij volgde twee jaar Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan Universiteit Utrecht, maar werd in 2008 aangenomen aan de Mime academie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens zijn opleiding viel op dat hij een kwetsbare, organische en impulsieve manier van spelen had. Dit resulteerde in een stage plek bij de opkomende Noorse regisseur Øystein Johansen.

In 2013 maakte hij een korte theatersolo ‘James’ Dream’ voor Over het IJ Festival. Theatermaken liet hem niet los en in 2014 ging hij crowdfunden voor zijn volgende productie: ‘Homo Sapiens.’ Hiermee reisde hij af naar het Spaanse ACT Festival in Bilbao en won daar in 2015 de juryprijs ‘Best Short Performance.’ In september 2016 won hij met zijn regiedebuut ‘Macho Macho’ de Dioraphte ‘Best of Amsterdam Fringe’ award. Als onderdeel van de prijs ging voorstelling op tournee in het binnen- en buitenland. Igor werkt nu aan de voorstelling TRÆNS bij productiehuis De Nieuwe Oost.