Joseph Simon

Joseph Simon (Frankrijk, 1989) kwam in aanraking met dans via breakdance. Zijn brede interesse zorgde ervoor dat hij ervaring op deed met o.a. gymnastiek, tricking en verschillende basisvormen van modern-jazz en ballet. In 2014, studeerde hij af aan ArtEZ School of Dance in Arnhem. Gedurende zijn studie onderzocht hij de relatie tussen urban dansvormen en hedendaagse bewegingsvormen. Zijn doorgaande interesse hiervoor leidde tot samenwerkingen met Alida Dors, Jochen Heckmann, Erik Kaiel en Jean-Guillaume Weis, grote inspiratiebronnen voor hem als maker. Sinds 2015 werkt Joseph onder de vleugels van Dansateliers. Hier ontwikkelde hij het concept voor zijn solo Essais sur la danse classique, maakte hij Allegory of a Night tijdens One Night’s Dance 2015, de solo Third Culture Kid (2016) en het duet Infinite Games (2017) in samenwerking met Jonas Frey.

Zijn korte dansfilm Le Faune verscheen in 2018 als onderdeel van zijn Ballet Fantasties. In deze serie verbindt Joseph de traditionele wereld van ballet met persoonlijke fascinaties en ervaringen en geeft hij hiermee de dansvorm een nieuwe twist.

“Het is fabelachtig, zoals hij klassieke dans en breakdance vloeiend in elkaar over laat gaan. Licht, superieur en met humor beweegt hij over de dansvloer. […] Zijn verschillende wortels maken hem vindingrijk, creatief en verfrissend nieuwsgierig.” Maarten Baanders, 2017, Cultureel Persbureau

Website