Karel Tuytschaever / BARRY

Karel Tuytschaever studeerde in 2007 af aan de acteursopleiding van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Vanuit zijn achtergrond in zowel theater als dans heeft Karel een fascinatie voor tekst en lichaam en hecht hij veel belang aan de wisselwerking tussen zijn uitvoerend werk als performer, zijn docentschap en zijn werk als maker.

In 2015 richt Karel Platform BARRY op vanuit de noodzaak een omgeving te creëren van waaruit zijn hybride werk ondersteund, gemaakt en verspreid kan worden. Zijn oeuvre omvat naast (dans)voorstellingen ook installaties, theaterteksten, publicaties en films. Over disciplines heen zoekt hij steeds naar nieuwe vormen en verhoudingen.

Karel Tuytschaever werkt in een meerjarig samenwerkingsverband met DansBrabant.

Lees de interview hier >

Een portret van Karel en zijn maakpraktijk:

Foto: DB-makersportret, copyright DansBrabant-Renate Beense.

Hieronder een aantal van de foto’s van mensen die V. hebben beleefd. Aan het einde van V., Karels audiovoorstelling voor Moving Futures, vraagt hij je een foto te maken op de plek waar je naar V. geluisterd hebt, om vanuit jouw ogen jouw stad en zijn inwoners te kunnen zien.

5 fotografen en 1 schrijver gingen je al voor: William van der Voort – Tilburg, Renate Beense – Utrecht, David Jagersma – Arnhem, Rob Hogeslag – Den Haag, Anna van der Kruis – Utrecht, Bas de Brouwer – Rotterdam (alle beelden copyright protected).