Lois Alexander

Lois Alexander (Verenigde Staten, 1991) is danseres en choreograaf en woont in Berlijn. Lois studeerde in 2014 af aan The Juilliard School met een Bachelor of Fine Arts in Dance. Ze werkte samen met choreografen en regisseurs als Stijn Celis, Christoph Winkler, Romeo Castellucci, Susanne Linke en Zufit Simon.

Met haar choreografieën laat zij zich inspireren door natuurlijke processen en gebeurtenissen. Werkend met tijd, ruimte, verandering en transformatie, is Lois nieuwsgierig hoe ze haar ervaringen nieuwe dimensies kan geven.

In 2018 maakte zij haar eerste solo, Fading Fire, die in première ging in Dansmakers Amsterdam en vervolgens met het Moving Futures Festival 2019 door Nederland toerde.

Haar tweede solo, Neptune, is een samenwerking met scenografe Nina Kay. Het proces begon tijdens de New Adventures Residency in 2019 en zal worden uitgebreid tijdens haar 3 Package Deal ontwikkelingsjaar met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en in coproductie met Dansmakers Amsterdam / ICK Artist Space. Lois is ook een gecertificeerde Polestar Pilates-trainer.