Meet the locals!

19 februari 2018

De tour van het Moving Futures Festival is in volle gang.
In de afgelopen edities in Tilburg, Arnhem, Utrecht en Groningen nodigde we iedereen uit om op feestelijke en soms onverwachtse wijze kennis te maken met de dans van nu.

Naast onze vaste club makers, boden in elke stad lokale gasten versterking. Zo sloten in openingsstad Tilburg o.a. choreografen Katja Heitmann, Sabine Molenaar / Sandman en Karel Tuytschaever aan, ging toneelschrijfster Anna van der Kruis  in een-op-een gesprek met de bezoekers en zorgde Tilburgse Urban crew FreeFree voor een opzwepend dansfeest. (foto’s: William van der Voort)

In Arnhem popte op verschillende locaties in Theater aan de Rijn, de Arnhemse Meisjes op met verrassingsacts geïnspireerd door het programma. Hiernaast was choreograaf Jasper van Luijk te zien met BLISS en organiseerden de ArtEZ dansacademie (Bachelor of Dance & ArtEZ Studium Generale), het National Centre for Performing Arts en De Nieuwe Oost het symposium Gender & Idenititeit voor professionals uit het veld. (foto’s: Steven Lighthert)

In Groningen bracht het publiek naast het Grand Theatre een bezoek aan het interdisciplinaire kunstenaarscollectief ZUHAUSE. Zij toonden werk uit eigen huis van o.a. performer Rubén Garcia Arabit, Rosine Langbroek en Grey Timmers. Ter afsluiting zorgde het Groningse Theatercollectief De Laatste Generatie voor een dansbingo met knipoog en ongelofelijke prijzen.

Het festival reist door en is nog te zien in:

Nijmegen van 1 t/m 3 mrt – LUX
Mainz, Duitsland op 6 en 7 mrt – Staatstheater Mainz,
Breda op 9 en 10 mrt – Podium Bloos,
Rotterdam van 16 t/m 18 mrt – Theater Rotterdam: schouwburg
Roosendaal op 24 mrt – Theater De Kring
Amsterdam 28-31 mrt – Theater Bellevue / Dansmakers Podium.

Ben jij benieuwd naar het programma? Bekijk de agenda hier.