Moving Futures nu ook in Zwolle te zien!

30 april 2016

Het Moving Futures Festival is dit jaar voor het eerst ook in Zwolle te zien. De derde editie sluit op 19 en 20 mei 2017 af met een uitgebreid dansprogramma in Schouwburg Odeon, één van de locaties van Zwolse Theaters. Programmeur Stella van Leeuwen (Dans Zwolse Theater) schrijft over de nieuwe samenwerking:

Ik ben enorm trots dat ik Moving Futures naar Zwolle heb kunnen halen. Daarmee staat Zwolle naast een aantal andere grote steden op de danskaart. Moving Futures is een minifestival met daarin het werk van beginnende choreografen die via de enkele dansproductiehuizen die er nog in Nederland over zijn, een kans krijgen om zo hun werk aan een groter publiek te laten zien. Deze productiehuizen hebben de handen ineen geslagen en zijn dit festival een aantal jaren geleden met succes begonnen. Als beginnende choreografen niet de kans krijgen hun werk te laten zien, zal er veel opkomend talent verloren gaan. Het zullen twee spannende dagen worden met voorstellingen en een boeiende randprogrammering.

Tijdens de Zwolse editie presenteert Moving Futures op vrijdag 19 mei het combinatieprogramma met de voorstellingen The Definition of Now van Jasper van Luijk en Geisha’s Miracle van Jija Sohn en op zaterdag 20 mei een combinatieprogramma met ZOOM van Lana Coporda & Fanny Hagmeier, Macho Macho van Igor Vrebac en Have I Been Here Before van Marie Goeminne.

Kaartjes kopen voor het programma in Schouwburg Odeon doe je hier.

 

odeon-dommertholtzaal2x

Zwolse Theater – Schouwburg Odeon