Nog 3 steden te gaan!

12 maart 2018

Na 7 spectaculaire edities van het Moving Futures Festival, zijn de laatste steden van de tour in zicht. We zijn nog te zien in Theater Rotterdam op 16 t/m 18 maart, in De Kring Roosendaal op 24 maart en – als feestelijke afsluiter – in Theater Bellevue en Dansmakers Podium in Amsterdam op 28 t/m 31 maart. In zowel Rotterdam als Amsterdam pakken we uit met bijzondere premières die je niet mag missen. Zorg dat je erbij bent!

Premières

vrijdag 16 mrt ’18 | 19.30u
Clara – Natalia de Miguel
Singular – Johanna Tengan
Rotterdamse Schouwburg Info

De Rotterdamse editie van het Moving Futures Festival opent met de premières van choreografen Natalia de Miguel en Johanna Tengan. . In Clara van Natalia de Miguel treed je binnen in een klinisch laboratorium waarin een ontheemd lichaam op zoek gaat naar bezieling.  Johanna Tengan neemt ons in Singular mee in een fysieke en intuïtieve wereld van taal, verbeelding en verwondering geïnspireerd door het werk van de Belgische schrijver/dichter Herman de Coninck (1944-1997). Deze twee bijzondere solo’s werden ontwikkeld tijdens een nieuw uitwisselingsprogramma tussen Dansateliers in Rotterdam en het Spaanse kunstencentrum Azkuna Zentroa in Bilbao

donderdag 29 mrt ’18| 20.00u
Kyabajō – Jija Sohn
Nass (les gens) – Cie. Massala / Fouad Boussouf (AerowavesTwenty18)
Theater Bellevue, Amsterdam Info

Twee intense premières van de choreografen Fouad Boussouf en Jija Sohn. Zeven mannen, zeven dansers, verheerlijken de kracht van het collectief in de intens en acrobatische voorstelling Nass (les gens) van Cie. Massala / Fouad Boussouf. Een internationale voorstelling uit de officiële selectie van Aerowaves TWENTY18. Met Kyabajõ brengen Jija Sohn en haar performer brengen de geneugten en perversiteit van de Japanse Kyabajo en haar Westerse equivalent aan het publiek.

Voor het complete programma kijk op movingfutures.nl