Body-House

Body-House
We are all connected, and everything is intertwined

Body-House is een artistieke benadering van beweging en choreografie, ontwikkeld door Keren Rosenberg in de afgelopen acht jaar, waardoor ze fysiek en rauw kan creëren. Het is gebaseerd op het bewustzijn en het verleggen van fysieke, emotionele en sensorische grenzen. Deze praktijk scheidt mensen van alle sociale schillen en van extern opgelegde rollen en brengt de focus terug naar de vitaliteit van het levende lichaam.

“De open ruimtes van raves bliezen mij vrijheid in. In deze heilige tijdelijke entiteiten voelde ik de mooiste en meest echte ongemaskeerde menselijke verbinding met mezelf en met anderen. Daar ontmoette ik mijn inspiratiebronnen en doe dat nog steeds: deze diepe drang om de rauwheid van het lichaam bloot te leggen dat beweegt en rigoureus zweet. Het zijn dit soort ervaringen die ik wil creëren en delen met het publiek, met de artiesten waarmee ik samenwerk en in de ruimtes die ik creëer met mijn werk: de onbereikbare wederkerige pure energie die we allemaal in ons dragen, onder al onze sociaal geconstrueerde huiden. ”

Body-House is de sleutel tot de fysieke en artistieke praktijk van Keren Rosenberg, waarin ze het menselijk lichaam benadert als een voertuig dat energie en trillingen draagt, waarbij de huid functioneert als een intermediar tussen de binnen- en buitenruimte, tussen intimiteit en het sociale. wereld. Net als een huis heeft ons lichaam ramen en deuren die een directe dialoog en verbinding hebben tussen ons en wat ons omringt. Rosenberg heeft verschillende sleutelportalen of energiecentra in het lichaam in kaart gebracht. Door stroming en beweging in hen te doen ontwaken, kunnen we direct bewust worden van hoe we ons onder onze huid voelen en hoe we onszelf delen met de wereld om ons heen.

Door het gebruik van directe ademhaling, geluid en muziek leidt Keren de deelnemers naar een echte ervaring waar ze worden uitgenodigd om innerlijke remmingen los te laten en zich te verbinden met het primitieve lichaam en de energetische levenskracht die erdoorheen straalt. Ze worden uitgenodigd op een reis waar ze kunnen afstemmen op hun eigen fysieke, emotionele en mentale bewustzijn: gebieden in het lichaam ontsluiten waar energie stagneert of verzwakt, en gezamenlijk de vreugde, de geest, de vonk, het hart, de passie en gevoel van vrijheid, om te zijn wie ze moeten zijn.

Doe je mee via Zoom?
Zondag 25 April, 11.00 – 12.00

Werk van Keren tijdens Moving Futures:

Chapter 2 – Punk Your Spirit 22/4

Chapter 3 – Re-Connect 29/4; (incl live stream sessie van Body-House

online