Chameleon

Joseph Simon

Kan ik een kameleon zijn? Hoe zou het eruit zien als ik steeds van kleur verander? In Chameleon zoekt choreograaf/danser Joseph Simon naar de overeenkomsten en verschillen van de diverse bewegingstalen die in zijn lichaam gehuisvest zijn. De talen kunnen moeilijk te beheersen zijn, bekend zijn bij velen of een nauwe verwantschap hebben aan een andere taal. Al vergelijkend, gaat Joseph op verkenningstocht door eigen lijf. Hij vraagt zich af of hij de verschillende stijlen die zich in zijn lichaam bevinden uit elkaar kan houden.

Joseph Simon groeide op in verschillende landen en culturen. Zijn brede interesse in dans zorgde ervoor dat hij, naast verschillende talen, kennis opdeed van diverse dansstijlen. Als choreograaf verbindt hij met zijn werk een breed palet aan bewegingsvormen en doet hij onderzoek naar persoonlijke en culturele identiteit.

 

Voorstelling

Concept, choreografie, performance: Joseph Simon Lichtontwerp, techniek: Quintus Kostuum: Min Li Muziek: Magnetic Minds, Kokoroko (Abusey Junction) Dramaturgie: Merel Heering Dramaturgische assistentie: Kristin de Groot, Kim Hoogterp Beeld: Marie-Sarah Simon Co-productie: Dansateliers NL, Azkuna Zentroa, Bilbao, ES Met dank aan: Tuan Tran.