Cinedans 2019

Als vaste partner van Moving Futures heeft Cinedans ook voor deze editie van het festival een speciaal dansfilm programma samengesteld. Het programma is gebaseerd op de verschillende thema’s en onderwerpen van de voorstellingen uit het festival. Kortere films van verschillende choreografen en regisseurs.

 

Meereizende films

Lil Buck with Icons of Modern Art – Director: Andrew Margetson – United Kingdom 2016, 4′: Danser Lil Buck uit Chicago neemt regisseur Andrew Margretson mee op een ludieke reis door de door Frank Gehry ontworpen hallen van de ”Fondation Louis Vuitton.”

Are you multifocal – Director: Assi Weitz, Rob Gradisen – The Netherlands, 2017, 4′: In een surreële setting en met een absurde race doorheen de achterstraatjes van een buurt, focust de film op vastleggen van beweging doorheen de tijd.

Ossa – Director: Dario Imbrogno – Italy 2016, 4′: “De hele wereld is een toneel”. In dit theater laat de dans van een pop die door de tand des tijds is aangetast, ons het mechanisme zien dat de touwtjes in handen heeft.

Interference – Director: Julianna Ottlik, Kinga Kovács – Hungary, 2018, 4′: De dynamiek van patrooninterferentie: de samen- of tegenwerking van verscheidene golven op dezelfde tijd en plaats. 

Six in the Beauvoir – Director: Emma Scarafiotti, United Kingdom, 4′: De manier waarop ruimte invloed heeft op gedrag en beweging wordt uitgebeeld in een site specifieke – performance in het stedelijk gebied van Beauvoir.

Bleeding and Burning – Director: Guillaume Marin, Canada, 2017, 3′: Om een nieuw sterrenstelsel te bereiken wordt in een samenstelling van rood en zwart een baan afgelegd.

Werewolf heart – Director: Christian Weber, Dalel Bacre – United States, 2016, 4′:You’d look nice in a grave, I smile at the moon, death is on my face, And if you wait too long, Then you’ll never see the dawn again.”

 

 

Filmprogramma