Cold Hawaii

Sigrid Stigsdatter Mathiassen

In de duinen van Cold Hawaii ligt een eenzaam lichaam. Gevangen in een voortdurend bewegende golf die door dat lichaam trekt, lekt het geluiden, stemmen en bewegingen. Met elkaar verweven vormen ze een lichaamslandschap, dat met een gebroken hart trillingen de wereld instuurt, zoekend naar rust en plezier.

In Cold Hawaii legt Sigrid tekst, beweging en muziek over elkaar heen, op zoek naar de plekken waar ze elkaar kruisen en ontmoeten. Hoe worden ze hetzelfde, maar blijven ze toch ook verschillend?

In 2016 startten Dansateliers (Rotterdam, NL) en het Spaanse kunstencentrum Azkuna Zentroa (Bilbao, ES) een nieuw uitwisselingsproject voor jong choreografie talent. Het project biedt twee verschillende dansmakers de mogelijkheid om een nieuwe solo voor zichzelf ontwikkelen. De makers die geselecteerd zijn om mee te doen in 2019-2020 zijn Sigrid Stigsdatter Mathiassen (Dansateliers) en Jaiotz Osa (Akzua Zentroa). Sigrid gaat per september 2019 aan de slag met de creatie van een nieuw stuk. Haar voorstelling gaat in première tijdens de opening van het Moving Futures Festival 2020 in Rotterdam.

Beeld: Matilde Soes Rasmussen
Voorstelling

Concept, choreografie en performance: Sigrid Stigsdatter Mathiassen Productie: Dansateliers, Azkuna Zentroa (Bilbao, ES) Financieel ondersteund door: Gemeente Rotterdam.