Contextprogramma

Meet, Reflect, Move & Get Inspired
Met deze programma’s laat de hedendaagse dans zich vanuit een andere invalshoek bekijken. Mis de kans niet om vooraf of na de voorstelling je kijkervaring te verdiepen. Vraag een van de makers het hemd van het lijf tijdens een van de nagesprekken, dans actief mee of laat je verrassen door de denk- en belevingswereld van deze nieuwe generatie makers. Zo wordt elk Moving Futures Festival programma een ervaring om nooit meer te vergeten.

 

Meet
Schuif aan bij de choreografen, dansers en makers tijdens Q&A’s, inleidingen, talks, nagesprekken en borrels. Of neem een kijkje achter de schermen en stel al je vragen. Bij ‘Meet’ beloven we je nieuwe ontmoetingen.

Reflect
Onderzoek, bekijk en reflecteer op dans vanuit een onverwacht perspectief. Van Edit this post tot Dance & Dare: hoe kijk jij naar dans? Wat beleef je en welk thema raakt je? Bij ‘Reflect’ vind je programma’s die je een nieuwe invalshoek geven. Soms nodigen we een wetenschapper uit om met ons mee te kijken. 

Move
Dans mee met de makers van de toekomst. Onder ‘Move’ vind je workshops, movement classes, jams en afterpartys waar je al je energie kwijt kunt en op een nieuwe manier dans kunt beleven. Ervaring is niet nodig.

Get Inspired
Laat je inspireren door dansfilms van Cinedans, work in progress en pop-up performances. Of wat dacht je van een poëtische impressie van beweging of een beeldende kunst installatie? Laat je meenemen in de creatieve flow van het festival en ‘Get inspired’.

Expert
In iedere stad organiseren we een inhoudelijk programma Professionals en studenten uit het dansveld worden uitgenodigd voor een expertmeeting in de vorm van een symposium, workshop of masterclass. Moving Futures en academies, universiteiten, programmeurs of (inter)nationale netwerkorganisaties slaan de handen ineen.

Contextprogramma