DIT

The100Hands

Speciale festivalprijs € 9,-

Wat is DIT
Met het online project DIT (Digitaal Intiem Theater) bevraagt The100Hands het fundament van al zijn werk, waarin ‘de waarde van de fysieke live ontmoeting met jezelf, de ander en de omgeving’ altijd wordt erkend en onderzocht.

Samen met filmmaakster Eva Sjerps wordt onderzocht hoe digitaal theater toch ook de intimiteit van de live-ontmoeting kan oproepen. Niet als vervanging van het live contact, maar als een prikkelende oefening om daarmee te spelen.

De eerste editie van DIT is speciaal gemaakt om thuis en op jezelf te bekijken, op een tijdstip dat jou uitkomt. Of je nou in quarantaine bent, de theaters dicht zijn, je even ‘me-time’ wilt of gewoon liever op jezelf bent, DIT is voor jou.

DIT kan je verwachten
DIT is niet gemaakt om passief naar te kijken. Verteller Jasper Džuki Jelen nodigt je uit om actief je eigen ervaring vorm te geven. DIT begeleidt je aandacht naar waar je op dat moment fysiek bent, naar de sensaties in je lichaam, naar de betekenis die je daar aan geeft, en hoe emotie en de behoefte om wel of juist niet te handelen opkomen en veranderen.

Jasper vraagt je om bepaalde objecten in je directe omgeving af te tasten, maar ook om van je stoel te komen en delen van je kamer aan een tactiel onderzoek te onderwerpen. Verhalen en vragen voorzien deze handelingen van een (nieuwe) betekenis.

Je hebt voortdurend de vrijheid om te bepalen hoe je met DIT de interactie aan wilt gaan. De opbouw ondersteunt een ontspannen, rustgevende staat van zijn, van waaruit je met nieuwsgierigheid het fenomeen ‘aanraking’ kan ervaren.

DIT is hoe het werkt
Na je bestelling ontvang je een mailtje met een code, die je toegang geeft tot de online omgeving van Moving Futures/Korzo’s Studio X. Heb je een ‘on demand’ ticket? Dan is DIT na je eerste inlog nog 24 uur beschikbaar.

  1. In dezelfde mail vind je handige tips om het beste uit DIT te halen, geef jezelf wat tijd voor deze eenvoudige voorbereidingen.
  1. DIT hoef je niet te downloaden, maar stream je online en duurt 45 minuten.
  1. Naderhand bieden we je verschillende mogelijkheden om op je ervaring te reflecteren. Zo hebben we een aantal vragen voor je klaar staan, maar kan je ook een gedachte of vraag inspreken, of deelnemen aan een live zoom sessie met Jasper en andere mensen die DIT hebben ervaren.

Als je alle stappen in een keer achter elkaar doet, raden we aan om ruim een uur de tijd te nemen. De Zoom-ontmoeting valt daarbuiten en gebeurt op een vaststaand moment, waarvoor je je kan inschrijven.

première, vrijdag 23 april, 20.00 uur (Engelstalig)
kaarten € 9,00

daarna doorlopend te beleven (in het Engels of in het Nederlands)
Koop hier je kaarten voor de première

Liever On Demand?
Koop hier je kaarten voor een moment dat het jou past

 

 

Do It Yourself - voorstelling

Regie, Tekst, Verteller: Jasper Džuki Jelen Film en Editing: Eva Sjerps Dramaturgie: Mojra Vogelnik Škerlj Muziek: ArthurMusic Licht: Stijn Jonkhart Vormgeving: Esther Sloots Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Breda, Prins Bernhard Cultuurfonds en DansBrabant. The100Hands werkt in een meerjarig samenwerkingsverband met DansBrabant.